Annonce
EfB

Lars Olsen: De bedste 90 minutter i min tid i EfB

Mohammed Dauda var tæt på at blive matchvinder kort før tid, og ghaneseren efterlod i det hele taget et fint indtryk Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
EfB-træner var endnu en gang rigtig tilfreds med sine to angribere, mens meget tyder på, at Markus Halsti er ved at blive kørt ud på et sidespor

Lars Olsen var sådan set tilfreds – og så alligevel slet ikke.

For naturligvis havde Mustafa Aminis sene sejrsmål pillet en stor del af glæden ud af EfB-træneren, der dog også så lyspunkter i sit holds præstation.

- Vi spillede en rigtig god første halvleg, mens anden halvleg bliver mere lige. Samlet set er det de bedste 90 minutter i min tid i EfB, sagde Lars Olsen, der endnu en gang havde stor ros til sine to angribere, Mohammed Dauda og Yuri Yakovenko.

- De har fundet ind i et godt samarbejde, og så fungerer de rigtig godt i vores presspil, sagde Lars Olsen, der dermed mere eller mindre direkte også havde slået fast, at Adrian Petre ikke længere spiller den store rolle i trænerens planer.

Det samme kan man måske sige om anfører Markus Halsti, der var blevet vraget til fordel for Jeppe Brinch – konstellationen Brinch/Austin er lige nu trænerens foretrukne.

- Når vi spiller 4-4-2, har vi brug for hurtige fødder nede bagi, fordi vi gerne vil stå højt med vores bagkæde. Derfor er Brinch og Austin de foretrukne, og selv om vi efter min mening gav for meget væk på dødbolde og ikke clearede bolden godt nok lidt for ofte, er jeg tilfreds med mit midterforsvar, sagde Lars Olsen.

Annonce

Vi tror stadig på det

Han har på forbløffende kort tid fået spillerne til at forstå principperne bag hans foretrukne 4-4-2-system.

- Ja, vi har talt meget om det, og spillerne begynder at forstå det, vi gerne vil. Det kan blive meget bedre, men vi er godt på vej, sagde træneren, og det blev bakket op af Jacob ”Lungi” Sørensen, der kan mærke markante forbedringer på træningsbanen.

- Der er kæmpe forskel på, hvordan vi træner nu, og hvordan vi trænede for få uger siden. 4-4-2 er jo det gængse system i fodbold, så selv om vi har spillet et andet system i de seneste to sæsoner, er det gået hurtigt med at få de nye ting indarbejdet, mener Jacob ”Lungi” Sørensen, der trods det bitre nederlag ikke har mistet humøret eller modet og beretter om stor tro på tingene i EfB-lejren.

- Ja, vi tror stadig på, at vi kommer godt ud af det her. To sejre kan rykke meget, og det er det, vi går efter i de to sidste kampe i år, sagde EfB-midtbanespilleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce