Annonce
EfB

Lars Olsen: Defensiven skal styrkes

Lars Olsen glædede sig over, at Silkeborg havde tabt i Lyngby - det betyder, at EfB bevarer forspringet ned til sidstepladsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
EfB-træner indstillet på at købe ind til sit forsvar i vinterpausen. Anfører Markus Halsti tror stadig på redning, fordi holdet har vist sig bedre, end det gør lige nu, og han regner også med at være en del af EfB i foråret.

Når EfB-træner Lars Olsen skal pege på et ømt punkt på det hold, han nu har ført igennem seks kampe i superligaen, er han ikke i tvivl.

- Vi skal være bedre i defensiven. Det er ikke, fordi jeg er en defensiv træner, men udgangspunktet er, at vi skal være bedre i defensiven, ellers kan vi ikke redde os, siger Lars Olsen, der på spørgsmålet om, hvorvidt forbedringerne skal komme via indkøb eller træning, selv går en smule i defensiven.

- Udgangspunktet er jo, at vi arbejder med det, vi har, og så må vi se, om vi kan træne os bedre eller eventuelt flytte rundt på nogle spillere.

- Du sagde ved din tiltræden, at du var blevet lovet spillere i transfervinduet – det løfte holder du vel klubben op på?

- Jeg sagde, at hvis der virkelig er brug for, havde jeg fået at vide, at man kunne finde midlerne.

- Og vi kan vel godt blive enige om, at der virkelig er brug for det?

- Ja, det kan vi, men nu må vi, hvad der kan lade sig gøre, siger Lars Olsen, der naturligvis fortsat tror på, at han kan redde EfB fra nedrykning. Også fordi han har set bedre præstationer end den, han så i Randers.

- Vi har spillet godt mod både AGF, Silkeborg, Brøndby og SønderjyskE, og det hæfter jeg mig ved. Kan vi få styrket defensiven, er jeg optimist, fordi vi skal nok få lavet de få mål, der skal til, siger Lars Olsen.

Annonce

Anføreren er optimist

Eventuelle indkøb til defensiven kan næppe være supergodt nyt for anfører Markus Halsti, der i de seneste tre kampe har været sat af, og som kun var med mod Randers, fordi Rodolph Austin havde karantæne. Men den 35-årige finne spekulerer her og nu ikke på, om den kontrakt, der udløber til sommer, skal opløses allerede i vinterpausen.

- Det fylder ikke noget for mig lige nu. Jeg har slet ikke andre planer, end at jeg møder ind til træning i EfB i januar. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis der kommer nye spillere i vinterpausen, når det går, som det går, men jeg tænker ikke på, hvad det kan få af konsekvenser for mig.

- Men du har vel også en plads i den finske EM-trup at kæmpe for?

- Når det går så dårligt på klubholdet, som det gør, fylder EM ingen ting for mig. Jeg tænker på EfB, før jeg tænker på EM, siger Markus Halsti, der lige som sin træner fortsat tror på, at dette EfB-hold kan undgå nedrykning.

- Vi har jo set, at tingene kan vende hurtigt i fodbold. Det kan det gøre igen. Nu trænger vi alle til pause, og så er parate til at starte på en frisk i det nye år, siger Markus Halsti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce