Annonce
Esbjerg

Lars Walther roser samarbejdet med Jan Paulsen

Ribe-Esbjergs nye trænerduo kender hinanden fra tidligere, og det har hjulpet samarbejdet godt i gang. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Det er godt halvanden uge siden, at Jan Paulsen blev ansat som sidestillet træner med Lars Walther i Ribe-Esbjerg. Sidstnævnte har kun positive ting at sige om fornyelsen i trænerteamet.

Optakt: Pointene mangler stadig. Alligevel er der positive meldinger fra Ribe-Esbjerg-lejren. Årsagen? Jan Paulsen.

I godt halvanden uge har Jan Paulsen nu været i gang i klubben, hvor han er blevet ansat som sidestillet træner med Lars Walther. Lars Walther har fortsat det sidste ord, men derudover er opgavefordelingen på plads med Paulsen som ansvarlig for angreb og kontrafase, og Lars Walther med fokus på defensiven.

- Indtil videre er det gået rigtig godt og over al forventning. Det har slet ikke været nogle tvivlssituationer, og i sidste kamp (mod Nordsjælland, red.) kørte det bare, siger Lars Walther.

Hvordan mærker du, at det har bidraget positivt?

- Vi har fået bragt noget ny energi ind. Vi var støvet godt til, kan man sige. Spillerne var ramt meget mentalt, og her har han fået løsnet lidt op for nogle ting og fået mere spilleglæde og leg ind. Når tingene går galt, tænker man tit kollektivt for at få tingene til at virke, men her tænker han mere individuelt for at få løsnet lidt op. Det har været et rigtig friskt pust.

Annonce

Optakt


  • Håndbold, herreligaen
  • Fredag kl. 19: Ribe-Esbjerg HH - TMS Ringsted
  • Stilling: Begge hold har 5 point efter 10 kampe og ligger henholdsvis 12 og 13 i ligaen. Ribe-Esbjerg har dog bedre målscore.
  • JV tipper: 24-21

Giver ekstra energi

Efter i alle sine 18 år at have været alene om ansvaret i sine mange forskellige trænerjobs har det også været en glædelig omstilling for Lars Walther selv.

- I starten var det en underlig fornemmelse, men jeg kan mærke, at det også giver mig ekstra energi. Jeg skal se på det på en positiv måde og ikke være bange for at give fra mig, for Jan skal have alle muligheder for at gøre det, han kan. Det, vi gør nu, er for klubben og for holdet, og alt andet kommer i anden række.

I sidste ende kan samarbejdet mellem de to roses nok så meget, men hvis ikke det hjælper på pointhøsten, kan det være ligemeget. Derfor skal der også en sejr på kontoen fredag, når oprykkeren TMS Ringsted kommer på besøg.

- Kampen betyder ekstremt meget. I vores situation er det alle kampe, der betyder noget. Vi ved godt, at ingen kampe er nemme for os i øjeblikket, da det meste spil sidder mellem ørene, men når vi først finder den frihed, vi skal bruge for at spille noget lækker håndbold, så skal vi også nok være der. Vi skal ind i en stime, og den har vi aftalt at starte i morgen (fredag, red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce