Annonce
Esbjerg

Lars Walther roser samarbejdet med Jan Paulsen

Ribe-Esbjergs nye trænerduo kender hinanden fra tidligere, og det har hjulpet samarbejdet godt i gang. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Det er godt halvanden uge siden, at Jan Paulsen blev ansat som sidestillet træner med Lars Walther i Ribe-Esbjerg. Sidstnævnte har kun positive ting at sige om fornyelsen i trænerteamet.

Optakt: Pointene mangler stadig. Alligevel er der positive meldinger fra Ribe-Esbjerg-lejren. Årsagen? Jan Paulsen.

I godt halvanden uge har Jan Paulsen nu været i gang i klubben, hvor han er blevet ansat som sidestillet træner med Lars Walther. Lars Walther har fortsat det sidste ord, men derudover er opgavefordelingen på plads med Paulsen som ansvarlig for angreb og kontrafase, og Lars Walther med fokus på defensiven.

- Indtil videre er det gået rigtig godt og over al forventning. Det har slet ikke været nogle tvivlssituationer, og i sidste kamp (mod Nordsjælland, red.) kørte det bare, siger Lars Walther.

Hvordan mærker du, at det har bidraget positivt?

- Vi har fået bragt noget ny energi ind. Vi var støvet godt til, kan man sige. Spillerne var ramt meget mentalt, og her har han fået løsnet lidt op for nogle ting og fået mere spilleglæde og leg ind. Når tingene går galt, tænker man tit kollektivt for at få tingene til at virke, men her tænker han mere individuelt for at få løsnet lidt op. Det har været et rigtig friskt pust.

Annonce

Optakt


  • Håndbold, herreligaen
  • Fredag kl. 19: Ribe-Esbjerg HH - TMS Ringsted
  • Stilling: Begge hold har 5 point efter 10 kampe og ligger henholdsvis 12 og 13 i ligaen. Ribe-Esbjerg har dog bedre målscore.
  • JV tipper: 24-21

Giver ekstra energi

Efter i alle sine 18 år at have været alene om ansvaret i sine mange forskellige trænerjobs har det også været en glædelig omstilling for Lars Walther selv.

- I starten var det en underlig fornemmelse, men jeg kan mærke, at det også giver mig ekstra energi. Jeg skal se på det på en positiv måde og ikke være bange for at give fra mig, for Jan skal have alle muligheder for at gøre det, han kan. Det, vi gør nu, er for klubben og for holdet, og alt andet kommer i anden række.

I sidste ende kan samarbejdet mellem de to roses nok så meget, men hvis ikke det hjælper på pointhøsten, kan det være ligemeget. Derfor skal der også en sejr på kontoen fredag, når oprykkeren TMS Ringsted kommer på besøg.

- Kampen betyder ekstremt meget. I vores situation er det alle kampe, der betyder noget. Vi ved godt, at ingen kampe er nemme for os i øjeblikket, da det meste spil sidder mellem ørene, men når vi først finder den frihed, vi skal bruge for at spille noget lækker håndbold, så skal vi også nok være der. Vi skal ind i en stime, og den har vi aftalt at starte i morgen (fredag, red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En læge er en læge is a doctor

Selvfølgelig skal læger på danske sygehuse kunne tale og forstå dansk. Det er sund fornuft, og det er fuldstændigt ligegyldigt, om lægen kommer fra eksempelvis Rumænien eller Indien.Forskellen på de to lande – i denne sammenhæng – er, at det ene, Rumænien, er et EU-land, og det er det andet, Indien, ikke. En læge fra Indien vil derfor skulle bestå en særlig danskprøve for at kunne få en dansk lægeautorisation. Det samme sprogkrav findes ikke til en læge fra et EU-land, og derfor kan vedkommende i princippet praktisere overalt i unionen. Det siger sig selv, at det er noget rod. Kan man som patient ikke forstå det, lægen siger, er det jo ligegyldigt, om det er rumænsk eller indisk, man ikke forstår. Man forstår ikke. Det burde egentlig ikke være en sag, der løses på det regionale niveau, men omvendt er regionen som arbejdsgiver ansvarlig for, at medarbejderne kan udfylde de tiltænkte roller, ikke bare forsvarligt men godt. Region Syddanmark tager nu fat om problemet og laver ens sprogregler for alle udenlandske læger på sine sygehuse. Det manglede bare. Der lægges op til en pragmatisk løsning. Den lokale sygehusledelse kan dispensere, og det er faktisk også sund fornuft. Først og fremmest skal vi nemlig have læger på vores sygehuse, og selv om der ikke findes en præcis opgørelse over antallet af udenlandske læger på syddanske sygehuse, er det givet, at vi vil være ilde stedt som patienter, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen arbejder omring 2200 udenlandske læger i Danmark, godt 1200 af dem kommer fra EU-lande. Sundhedsvæsnet ville helt regulært bryde sammen, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Står valget mellem en læge, der er udfordret på dansk på det korrekte niveau, og slet ikke nogen læge, er der derfor reelt ikke et valg. Sprogkravet i forbindelse med ansættelse af læger på regionens sygehuse er en helt fin og rigtig ambition. Men i praksis vil indsatsen for efterfølgende at opkvalificere sprogfærdighederne fortsat være helt nødvendig – og måske skulle man også skrue op for ambitionerne her. Det må være et ret centralt parameter i vores sundhedsvæsen, at lægen er til at forstå – for patienter og det øvrige sundhedspersonale.

Kolding

Lysfestivalens nye, store satsning er blevet ødelagt af nattens stormvejr: - Det er ærgerligt for at sige det pænt

Annonce