Annonce
Sønderborg

Larsen Strings sikrer mesterdirigent til symfoniorkestret

Johannes Wildner er Sønderjyllands Symfoniorkesters chefdirigent i to sæsoner. Foto: Timo Battefeld
Virksomheden Larsen Strings i Sønderborg har sponsoreret den treårige aftale med Johannes Wildner som chefdirigent for Sønderjyllands Symfoniorkester.

Sønderborg: Når chefdirigent Johannes Wildner går på scenen fredag aften i Alsion i spidsen for Sønderjyllands Symfoniorkesters åbningskoncert, er det med støtte fra det lokale erhvervsliv i ryggen. Det er nemlig virksomheden Larsen Strings A/S i Sønderborg, der har sponsoreret den treårige aftale mellem Johannes Wildner og Sønderjyllands Symfoniorkester.

- Vi er i hverdagen partnere, og vi leverer strenge til dem i orkestret, der ønsker det. Vi har også lige haft en violinist inde fra symfoniorkestret, som har testet nogle strenge. Vi er generelt sponsor for symfoniorkestret, men ellers prøver vi at begrænse den slags. Men symfoniorkestret ligger vores hjerte nært, siger Ole Wichmann, der er vicepræsident for salg og marketing i Larsen Strings.

Larsen Strings' stifter og direktør, Laurits Th. Larsen, har selv spillet i symfoniorkestret.

- Vi gør det ikke for at sælge mere, vi gør det for musikken og kulturens skyld. Danmark er så lille et marked, at vi ikke sælger strenge på at være sponsor. Vi håber også det kan være inspiration til det lokale erhvervsliv. Der er andre end Danfoss og Linak, der kan sponsorere. Alle kan være med på deres niveau, siger Ole Wichmann.

Annonce
I Johannes Wildner har vi fundet en dirigent med en klar og inspirerende vision. Kun med så eksklusivt et sponsorat kan vi realisere de, ambitioner, vi har.

Nikolaj Andersen, musikchef.

Inspirerende dirigent

Ole Wichmann kan ikke fortælle beløbet, men det er et 'ikke ubetydeligt beløb', som orkestret ikke ville have haft råd til. Fra 2014 til 2017 havde Sønderjyllands Symfoniorkester chefdirigenten Shao-Chia Lü, som var sponsoreret af Danfoss.

- En chefdirigent er en væsentlig faktor for, at et orkester udvikler sig kunstnerisk. Shao-Chia Lü havde gjort et fremragende arbejde, som rykkede orkestret fra et niveau til et nyt. I Johannes Wildner har vi fundet en dirigent med en klar og inspirerende vision. Kun med så eksklusivt et sponsorat kan vi realisere de, ambitioner, vi har, siger Nikolaj Andersen, der er musikchef for det sønderjyske orkester.

Larsen Strings har også sponsoreret den verdenskendte violinist Isabella van Keulens deltagelse i symfoniorkestrets Brahms-koncert den 30. og 31. januar i Alsion og Flensborg. Ved denne koncert er Johannes Wildner også dirigent. Virksomheden har også sponsoreret, at samme violinist kommer til Sønderborg Musikforenings koncert den 28. marts på Sønderborg Slot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce