Annonce
Esbjerg

Lasses liv har fået en ny dimension

65-årige Lasse Christensen er glad for sit nye job, der har givet hans liv en helt ny dimension. Ved en højtidelighed bærer bedemændene hos Skov Madsen også slips.

Lasse Christensen var tidligere pædagog, men er nu bedemandsmedhjælper hos Skov Madsen.

ESBJERG: Der har åbnet sig en helt ny verden for den 65-årige Lasse Christensen fra Sædding. Den 1. april stoppede han i sit job som pædagog ved specialcentret på Præstegårdsskolen og blev folkepensionist, men han var kun pensionist i en måneds tid, før hans nabo, Lars Kristiansen, sagde til ham, at han var for ung til at gå derhjemme.

- Lars Kristiansen er bedemand ved firmaet Skov Madsen i Jernbanegade, og her manglede de en bedemandsmedhjælper. Er det ikke noget for dig? Vi har brug for dig, sagde naboen, og så endte det med, at jeg startede i mit nye job den 1. maj, fortæller Lasse.

- Som bedemand skal man udvise stor medfølelse og situationsfornemmelse. Vi skal jo møde mennesker, som er i sorg, enten i deres hjem eller på kontoret, men det nye job har i hvert fald lært mig at tænke helt anderledes. Tidligere kunne jeg godt gå op i bagateller, men det gør jeg ikke mere, fordi man får døden tæt ind på livet, tilføjer Lasse.

Giver afdøde tøj på

Jobbet indebærer blandt andet, at man skal give de afdøde tøj på, klare det man i branchen kalder ilægning - altså lægge afdøde i kisten - og køre kranse og buketter til gravstedet efter en begravelse eller bisættelse.

- Den 3. ilægning jeg var med til, tog hårdt på mig. Det var en tidligere kollega, som var død. Min familie synes i øvrigt, at det er mærkeligt at se mig i pænt tøj ved en højtidelighed, men det hørersig til i mit nye job. Familien var jo vant til at se mig i en mere afslappet påklædning som pædagog eller i fodboldtøj, fordi jeg også er målmandstræner, oplyser Lasse Christensen. Han har selv spillet 297 førsteholds kampe som målmand for Sædding-Guldager IF, og æblet falder som bekendt ikke langt fra stammen, for Lasses to sønner er begge målmænd. Clemen har stået på førsteholdet i SGI, mens Espen vogter målet på U19 holdet.

Døden kom tæt på

Apropos det nye job, har Lasse selv haft døden tæt inde på livet. For omkring syv år siden blev han på vej til arbejde på cykel torpederet af en bilist på Strandby Kirkevej og blev slynget op i bilens frontrude. Bilisten overholdt ikke sin ubetingede vigepligt og standsede først, da Lasse på motorhjelmen var blevet slæbt hele 16 meter hen ad vejen.

- Ulykken har givet mig mange smerter, men jeg har været heldig, for jeg lever. Det er nok min gode fysisk, der har reddet mig, slutter den nye bedemandsmedhjælper, som står til rådighed fra mandag morgen til søndag aften hver anden uge.

Skov Madsen Bedemandsforretning ved indehaverne Annette Urup Nielsen og Mogens Denby er Esbjergs største bedemandsforretning med 15 ansatte, hvoraf syv er bedemænd. Der er to ansatte på kontoret i Jernbanegade i Esbjerg, mens resten af de ansatte er bedemandsmedhjælpere. Skov Madsen har også afdelinger/kontorer i Jerne, Sædding, Varde, Brørup, Skærbæk, Ribe, Bramming og Gørding.

Lasses familie

Lasse Christensen bor på Lyngvej 58 og er gift med afdelingsleder på Sydvestjysk Sygehus, Anette Enemark. Parret har tre børn. Det er den 23-årige Clemen, Amalie på 21 og Espen (18). Clemen har tidligere passet butikken hos Sportigan ved Blue Water Arena, men nu er ansat i AGF, hvor han bestyrer klubbens merchandisebutik ved stadion. Amalie arbejder på Café Norden i København, mens Espen går på Rybners.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Se billederne: Kloak under lokale naturperler får strømpe på

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Livsstil

Showkamp: Stjernerne i Bramming møder helten fra Wembley og de andre Tykke Maver fra Esbjerg

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce