Annonce
Esbjerg

Lasses liv har fået en ny dimension

65-årige Lasse Christensen er glad for sit nye job, der har givet hans liv en helt ny dimension. Ved en højtidelighed bærer bedemændene hos Skov Madsen også slips.

Lasse Christensen var tidligere pædagog, men er nu bedemandsmedhjælper hos Skov Madsen.

ESBJERG: Der har åbnet sig en helt ny verden for den 65-årige Lasse Christensen fra Sædding. Den 1. april stoppede han i sit job som pædagog ved specialcentret på Præstegårdsskolen og blev folkepensionist, men han var kun pensionist i en måneds tid, før hans nabo, Lars Kristiansen, sagde til ham, at han var for ung til at gå derhjemme.

- Lars Kristiansen er bedemand ved firmaet Skov Madsen i Jernbanegade, og her manglede de en bedemandsmedhjælper. Er det ikke noget for dig? Vi har brug for dig, sagde naboen, og så endte det med, at jeg startede i mit nye job den 1. maj, fortæller Lasse.

- Som bedemand skal man udvise stor medfølelse og situationsfornemmelse. Vi skal jo møde mennesker, som er i sorg, enten i deres hjem eller på kontoret, men det nye job har i hvert fald lært mig at tænke helt anderledes. Tidligere kunne jeg godt gå op i bagateller, men det gør jeg ikke mere, fordi man får døden tæt ind på livet, tilføjer Lasse.

Giver afdøde tøj på

Jobbet indebærer blandt andet, at man skal give de afdøde tøj på, klare det man i branchen kalder ilægning - altså lægge afdøde i kisten - og køre kranse og buketter til gravstedet efter en begravelse eller bisættelse.

- Den 3. ilægning jeg var med til, tog hårdt på mig. Det var en tidligere kollega, som var død. Min familie synes i øvrigt, at det er mærkeligt at se mig i pænt tøj ved en højtidelighed, men det hørersig til i mit nye job. Familien var jo vant til at se mig i en mere afslappet påklædning som pædagog eller i fodboldtøj, fordi jeg også er målmandstræner, oplyser Lasse Christensen. Han har selv spillet 297 førsteholds kampe som målmand for Sædding-Guldager IF, og æblet falder som bekendt ikke langt fra stammen, for Lasses to sønner er begge målmænd. Clemen har stået på førsteholdet i SGI, mens Espen vogter målet på U19 holdet.

Døden kom tæt på

Apropos det nye job, har Lasse selv haft døden tæt inde på livet. For omkring syv år siden blev han på vej til arbejde på cykel torpederet af en bilist på Strandby Kirkevej og blev slynget op i bilens frontrude. Bilisten overholdt ikke sin ubetingede vigepligt og standsede først, da Lasse på motorhjelmen var blevet slæbt hele 16 meter hen ad vejen.

- Ulykken har givet mig mange smerter, men jeg har været heldig, for jeg lever. Det er nok min gode fysisk, der har reddet mig, slutter den nye bedemandsmedhjælper, som står til rådighed fra mandag morgen til søndag aften hver anden uge.

Skov Madsen Bedemandsforretning ved indehaverne Annette Urup Nielsen og Mogens Denby er Esbjergs største bedemandsforretning med 15 ansatte, hvoraf syv er bedemænd. Der er to ansatte på kontoret i Jernbanegade i Esbjerg, mens resten af de ansatte er bedemandsmedhjælpere. Skov Madsen har også afdelinger/kontorer i Jerne, Sædding, Varde, Brørup, Skærbæk, Ribe, Bramming og Gørding.

Lasses familie

Lasse Christensen bor på Lyngvej 58 og er gift med afdelingsleder på Sydvestjysk Sygehus, Anette Enemark. Parret har tre børn. Det er den 23-årige Clemen, Amalie på 21 og Espen (18). Clemen har tidligere passet butikken hos Sportigan ved Blue Water Arena, men nu er ansat i AGF, hvor han bestyrer klubbens merchandisebutik ved stadion. Amalie arbejder på Café Norden i København, mens Espen går på Rybners.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce