Annonce
112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

En lastbilchauffør kom uheldigt afsted, da hans lastbil tirsdag morgen kom for langt frem ved jernbaneoverskæringen på Plantagevej i Ribe. Overskæringen på dette foto er ikke den nævnte overskæring. Arkivfoto.

RIBE: Klokken 7.09 tirsdag morgen skete der et mindre uheld ved jernbaneoverskæringen på Plantagevej i Ribe. En lastbil, som var på vej mod nord, kom for langt frem i overskæringen, da stoplyset var i gang med at markere, at der nu kom et tog.

Lastbilchaufføren forsøgte at bakke, men da der holdt en række biler bag hans lastbil lykkedes det ikke. Det betød, at lygtebommen gik ned og ramte lastbilens tag, som fik en bule. Lastbilen var heldigvis ikke så langt fremme i overkørslen, så den var i fare for at blive ramt af det tog, der efterfølgende passerede. Så lastbilchaufføren var ikke i fare./om

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce