Annonce
112

Lastbil ramte motorvejsbro ved Christiansfeld: Var læsset med lastbil med kran på

Arkivfoto: Michael Bager

Sønderjyske Motorvej: En hollandsk indregistreret lastbil ramte fredag eftermiddag en motorvejsbro over Sønderjyske Motorvej ved Christiansfeld med sit gods.

Lastbilen var læsset med en anden lastbil, hvorpå der var monteret en kran, og højden var derfor fire og en halv meter. Det oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen.

En 41-årig kvinde fra Haderslev kom kørende i personbil efter lastbilen, da lastbilen ramte motorvejsbroen under Ødisvej. Det skete omkring klokken 16.18.

Flere betonstumper faldt fra broen og ramte bilen med den 41-årige kvinde, der dog ikke kom alvorligt til skade.

Lastbilchaufføren, en 49-årig mand og udenlandsk statsborger, opdagede påkørslen af broen og standsede derefter.

Han har efterfølgende fået en betinget frakendelse af førerretten og en større bøde. Samtidig har lastbilen fået kørselsforbud, indtil den er læsset om på mere forsvarlig vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce