x
Annonce
112

Lastbil slog hul på tanken og forsinkede trafikken

Den forurenede jord graves ud af grøften. Senere skal der sås nyt græs i grøften igen. Foto: Niklas Majgaard
Et lastbiluheld onsdag morgen betød, at et større oprydningsarbejde har stået på nord for Abild dagen igennem.

ABILD: Gennem det meste af onsdagen har et gravearbejde hindret trafikken i rundkørslen nord for Abild, hvor rute 11 og 25 mødes. Årsagen er, at en udenlandsk lastbil tidligt onsdag morgen endte i grøften på stedet. Der skete ikke andet end materiel skade, men den materielle skade er også det, som har været årsagen til gravearbejdet.

Lastbilens tank gik nemlig i stykker ved uheldet, og derfor løb en del dieselolie ud i grøften, forklarer indsatsleder Kenneth Achner fra Brand og Redning Sønderjylland:

- Inden vi blev involveret, var en lastbil kørt i grøften, og det havde slået hul på tanken. Vi var ude på stedet 08.15 onsdag, og Miljøvagten kom hurtigt på banen i forhold til at få ryddet op.

Oprydningen foregår på den måde, at man graver det lag jord af, som er forurenet med diesel. Heldigvis lugter diesel ganske markant, og det er også den metode man bruger til at vurdere, om der er fjernet nok jord, forklarer Kenneth Achner.

- Det var heldigvis nok at grave jorden af. Diesel lugter, så man graver indtil jorden er tør og ikke lugter af diesel. Som det sidste tager miljøvagten jordprøver - og skulle det vise sig, at der stadig er diesel i grøften, så graver man mere af senere. Vi ved ikke præcist, hvor meget der var i tanken, men sådan en lastbil kan der være rigtig meget diesel på, så der er formentlig tabt nogle hundrede liter.

Vejen blev sidst på eftermiddagen onsdag genåbnet helt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Annonce