Annonce
112

Lastbil slog hul på tanken og forsinkede trafikken

Den forurenede jord graves ud af grøften. Senere skal der sås nyt græs i grøften igen. Foto: Niklas Majgaard
Et lastbiluheld onsdag morgen betød, at et større oprydningsarbejde har stået på nord for Abild dagen igennem.

ABILD: Gennem det meste af onsdagen har et gravearbejde hindret trafikken i rundkørslen nord for Abild, hvor rute 11 og 25 mødes. Årsagen er, at en udenlandsk lastbil tidligt onsdag morgen endte i grøften på stedet. Der skete ikke andet end materiel skade, men den materielle skade er også det, som har været årsagen til gravearbejdet.

Lastbilens tank gik nemlig i stykker ved uheldet, og derfor løb en del dieselolie ud i grøften, forklarer indsatsleder Kenneth Achner fra Brand og Redning Sønderjylland:

- Inden vi blev involveret, var en lastbil kørt i grøften, og det havde slået hul på tanken. Vi var ude på stedet 08.15 onsdag, og Miljøvagten kom hurtigt på banen i forhold til at få ryddet op.

Oprydningen foregår på den måde, at man graver det lag jord af, som er forurenet med diesel. Heldigvis lugter diesel ganske markant, og det er også den metode man bruger til at vurdere, om der er fjernet nok jord, forklarer Kenneth Achner.

- Det var heldigvis nok at grave jorden af. Diesel lugter, så man graver indtil jorden er tør og ikke lugter af diesel. Som det sidste tager miljøvagten jordprøver - og skulle det vise sig, at der stadig er diesel i grøften, så graver man mere af senere. Vi ved ikke præcist, hvor meget der var i tanken, men sådan en lastbil kan der være rigtig meget diesel på, så der er formentlig tabt nogle hundrede liter.

Vejen blev sidst på eftermiddagen onsdag genåbnet helt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce