Annonce
112

Lastbil slog hul på tanken og forsinkede trafikken

Den forurenede jord graves ud af grøften. Senere skal der sås nyt græs i grøften igen. Foto: Niklas Majgaard
Et lastbiluheld onsdag morgen betød, at et større oprydningsarbejde har stået på nord for Abild dagen igennem.

ABILD: Gennem det meste af onsdagen har et gravearbejde hindret trafikken i rundkørslen nord for Abild, hvor rute 11 og 25 mødes. Årsagen er, at en udenlandsk lastbil tidligt onsdag morgen endte i grøften på stedet. Der skete ikke andet end materiel skade, men den materielle skade er også det, som har været årsagen til gravearbejdet.

Lastbilens tank gik nemlig i stykker ved uheldet, og derfor løb en del dieselolie ud i grøften, forklarer indsatsleder Kenneth Achner fra Brand og Redning Sønderjylland:

- Inden vi blev involveret, var en lastbil kørt i grøften, og det havde slået hul på tanken. Vi var ude på stedet 08.15 onsdag, og Miljøvagten kom hurtigt på banen i forhold til at få ryddet op.

Oprydningen foregår på den måde, at man graver det lag jord af, som er forurenet med diesel. Heldigvis lugter diesel ganske markant, og det er også den metode man bruger til at vurdere, om der er fjernet nok jord, forklarer Kenneth Achner.

- Det var heldigvis nok at grave jorden af. Diesel lugter, så man graver indtil jorden er tør og ikke lugter af diesel. Som det sidste tager miljøvagten jordprøver - og skulle det vise sig, at der stadig er diesel i grøften, så graver man mere af senere. Vi ved ikke præcist, hvor meget der var i tanken, men sådan en lastbil kan der være rigtig meget diesel på, så der er formentlig tabt nogle hundrede liter.

Vejen blev sidst på eftermiddagen onsdag genåbnet helt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce