Annonce
Haderslev

Lastbil tabte brandslukker på motorvejen og forårsagede skade på to biler

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen

Haderslev: Torsdag aften blev politiet kaldt ud til et færdselsuheld på den sønderjyske motorvej.

En lastbil tabte en brandslukker nord for afkørsel 69 Haderslev Syd klokken 20.40, mens den kørte i nordgående retning.

Den løse brandslukker kilede sig fast under en personbil, som var i færd med at overhale lastbilen. Derefter røg den videre mod en anden personbil, som punkterede som resultat af mødet med brandslukkeren.

Lastbilchaufføren bemærkede tilsyneladende ikke hændelsen, og chaufføren fortsatte derfor i nordgående retning. Politiet har hverken et signalement af lastbilen eller et registreringsnummer, men Syd- og Sønderjyllands Politi vil eventuelt gerne høre fra chauffører, som har bemærket, at de har mistet en brandslukker.

Den første personbil, der blev ramt af den løse brandslukker, blev ført af en 50-årig kvinde fra Kolding, mens føreren af den punkterede personbil blev ført af en 57-årig mand fra Silkeborg.

Ingen personer kom til skade ved uheldet, og der var kun ringe materiel skade på den bil, som ikke punkterede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce