Annonce
Varde

56-årig mand dræbt i ulykke: Kørte ind i et træ

En lastbilchauffør mistede mandag eftermiddag livet i en ulykke i Sig ved Varde.

Varde: Det var en 56-årig mand fra lokalområdet, der mandag eftermiddag døde i en færdselsulykke ved Varde. Manden kørte en lastbil, som af endnu ukendte årsager ramte ind i et træ, som efterfølgende væltede ned over førerhuset.

Det oplyser Søren Strægaard, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ulykken skete på Vesterbækvej/Højvangsvej i Sig ved Varde.

Vejen var efterfølgende delvist spærret på grund af uheldet, men små køretøjer kunne passere ulykkestedet.

Ifølge politiet var der ingen vidner til ulykken, og derfor er man ikke klar over, hvorfor chaufføren er kørt ind i træet.

Det var en forbipasserende, der anmeldte ulykken klokken 15.55 til Syd- og Sønderjyllands Politi.

De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Annonce
Foto: Local Eyes.
Foto: Local Eyes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce