Annonce
Aabenraa

Lastbilchauffør sigtes for uagtsomt manddrab efter dødsulykke i tågen

Der skete flere trafikulykker i tågen den 12. marts. Arkivfoto: Lars Fahrendorff

En 65-årig lastbilchauffør er sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med en voldsom trafikulykke i marts, hvor to mænd fra Uge ved Tinglev blev dræbt. Desuden sigtes en 36-årig mand for at have offentliggjort billeder fra ulykken.

Haderslev: En 65-årig lastbilchauffør fra Vejle-området var skyld i ulykken, som kostede to gamle venner livet på Sønderjyske Motorvej en særdeles tåget dag tilbage i marts.

Det vurderer i hvert fald politiet, som har efterforsket sagen siden dagen for ulykken den 12. marts. Undersøgelser viser ifølge politiet, at fire lastbiler og en varebil var involveret i det pågældende uheld på motorvejen klokken 09.03 i nordgående retning nord for Haderslev.

Her var en varebil med de to mænd blevet lukket inde med to lastbiler foran og to lastbiler bagved. Ulykken skete, da den bagerste lastbil påkørte den forankørende lastbil med stor kraft, så den kørte op i varebilen med de to mænd, der blev dræbt.

- Vi vurderer, at det formentlig var en kombination af tågen, for høj hastighed og for lidt opmærksomhed hos den 65-årige lastbilchauffør, siger politikommissær Lasse B. Rasmussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi om manden, som altså sigtes for uagtsomt manddrab.

I varebilen sad 70-årige Asmus H. Jessen og 81-årige Jes Christian Petersen Lock. De havde traileren spændt bagpå med havemøbler i, for de var på vej til Jessens sommerhus for at gøre det klar til, at sæsonens første gæster skulle komme lørdag. Huset ligger i Grønninghoved lige neden for Skamlingsbanken, så de skulle af ved Christiansfeld-afkørslen. De blev dræbt mellem Haderslev N og Christiansfeld.

Annonce

Vi vurderer, at det formentlig var en kombination af tågen, for høj hastighed og for lidt opmærksomhed.

Politikommissær Lasse B. Rasmussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
Der skete flere trafikulykker i tågen den 12. marts. Arkivfoto: Lars Fahrendorff

Lad nu være!

I forbindelse med ulykken har politiet også efterforsket en sag, hvor en forbikørende bilist - en 36-årig mand fra Padborg - tog billeder af den forulykkede varebil og efterfølgende lagde dem ud på de sociale medier. Politiet har sigtet vedkommende for overtrædelse af en paragraf i straffeloven om videregivelse af billeder af personer under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden. Bestemmelsen finder også anvendelse, hvis billedet vedrører en afdød person.

Det var kommunikationsrådgiver hos politiet, Helle Lundberg, som i sin tid opdagede, at der florerede billeder fra ulykken på Facebook. Det fik hende til at fare til tasterne.

- Vi kan se, at der er folk, der lægger fotos på de sociale medier fra de alvorlige ulykker. Det er respektløst over for de involverede og deres pårørende. Lad nu være!, skrev hun på Twitter og tilføjede endnu et opslag minuttet efter.

- Forestil dig, at det var din far, mor, dit barn eller din kone i et af køretøjerne. Lad være med at tage fotos og LAD VÆRE med at lægge dem på nettet!

Sagerne er nu overdraget til anklagemyndigheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce