Annonce
Varde

Fordi Laura kan finde ud af fodbold

Laura Bryø Elmelund Bendix er vild med fodbold. Hun har valgt idrætstalentlinje som led i drømmen om at blive professionel.  Foto: Rasmus Bendix
Lauras Bryø Elmelund Bendix på 13 år drømmer om at blive professionel fodboldspiller. Derfor er hun på talentlinje i skolen.
Annonce

Varde: Hun drømmer om at blive professionel fodboldspiller, og foreløbig er Laura Bryø Elmelund Bendix fra Varde på vej.

Hun er udtaget til DBUs talenthold, skridtet lige før U16 landsholdet, og hun og kammeraterne i Varde IF spiller i den bedste liga.

Hun spiller en masse med veninderne, men hun går også gerne bare selv ned i gården og leger med sin fodbold. Foto: Rasmus Bendix

Laura selv spiller central midtbane, så det er ikke hendes opgave at score mål, men det gør heller ingenting.

Annonce

Mål er en holdpræstation

- Jeg skal lave assist. Jeg vil lige selv sige, jeg har ikke scoret nogen mål i den her sæson. Så det er ikke min plads.

Styrketræning er en del af trænerens program, og Laura Bryø Elmelund Bendix tager al sin træning alvorligt. Hun kan tage 30 armbøjninger i én køre. Målet er at tage 40 ud i en. Foto: Rasmus Bendix

Er det ikke svært, at det ikke er dig, der skal score mål?

- Hvis jeg får muligheden, skal jeg. Men jeg synes jo ikke, det er så svært. Det er ikke én, der har scoret, det er hele holdet, siger hun.

Hun har spillet fodbold i ti år, og i år er hun endelig kommet i 7. klasse, så hun kunne komme på idrætstalentlinjen. Desværre har der bare slet ikke været talentundervisning endnu, på grund af corona.

Annonce

Vil blive en stjerne

Forhåbentlig kommer det næste år, hvor hun vil søge på talentlinjen igen.

Hun kan finde ud af fodbold, og det gør hende glad. Foto: Rasmus Bendix

- Det interesserer mig at bruge en bold og at skulle kæmpe mod de andre, og så er jeg god til det. Jeg vil bare blive ved med det, så jeg kan blive en stjerne.


Det gør mig i godt humør, når jeg spiller med mine venner. Fordi det er noget, jeg kan finde ud af.

Laura Bryø Elmelund Bendix


- Jeg er ikke sådan den bedste, men da jeg kom på det der DBU-hold, blev jeg rigtig god, siger hun.

Lauras tvillingesøster går til ridning. Faktisk er hun den eneste i familien, der er blevet bidt af bold. Foto: Rasmus Bendix

Hun og veninderne får meget af deres tid til at gå med fodbold.

Annonce

Hun kan finde ud af fodbold

- Jeg bliver glad af at spille. Bare ikke når vi taber. Men det gør mig i godt humør, når jeg spiller med mine venner. Fordi det er noget, jeg kan finde ud af, siger hun.

Laura Bryø Elmelund Bendix træner på DBUs talenthold. Det er lige før udtagelsen til U16 landsholdet. Foto: Rasmus Bendix

I familien er hun den eneste, der er bidt af bold, men så går hun bare selv ned i gården og spiller. Eller hun løber en tur og styrketræner, som der står i det program, hun får sendt fra sin fodboldtræner.

Hun søger ind på talentlinjen igen næste år, og så håber hun, at det bliver til noget. Så hun kan komme endnu et skridt tættere på drømmen om at blive professionel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Annonce