Annonce
Billund

Lav dine egne julegaver på Karensminde

Der er rig mulighed for at udfolde sine kreative evner på Karensminde. PR-foto
14.-15. december er der mulighed for at lave små kreative gaver på Museumscenter Karensminde.

Mal og tryk

Om lørdagen vil der blive malet på forskellige træ af ting; holdere til blyanter, små æsker, rensdyr og fugle. Om søndagen er det stoftryk på poser og grydelapper, der prøves kreative kræfter med.

Begge dage er der også et bord, hvor man kan lave juletræer, julekort og gavemærker. Men i laden på Museumscenter Karensminde er der også mange nisser, og måske de kommer og driller lidt og finder på flere sjove ting.

Priser på aktiviteterne i den kreative weekend varierer i mellem 5-25 kroner pr. ting, og der er julepapir til indpakningen.

For at fuldende den hyggelige weekend, så der er åbent i smedjen begge dage, og om lørdagen er der også åbent i træværkstedet. Det er også muligt med en tur i hestevognen, som kører fra kl. 11 begge dage. Og hvis sulten skulle melde sig, kan man købe de berømte Karensminde-vafler.

Annonce

Morsbøl: Museumscenter Karensminde holder som noget særligt i år åbent i weekenden 14.-15. december, som er weekenden efter årets julemarked.

Denne weekend er der fokus på det kreative værksted, som du finder i laden lige ved siden af vaffelboden på Museumscenter Karensminde.

Ja, det er faktisk efter aftale med selveste julemanden, at Museumscenter Karensminde giver børn og andre kreative sjæle mulighed for at lave egne julegaver, og hermed hjælpe julemanden i denne travle tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce