Annoncørbetalt indhold

Lav et budget og få mere luft i økonomien

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er næppe noget, der kan give søvnløse nætter som manglende økonomisk overblik. Men det er der heldigvis råd for! For ved hjælp af et simpelt budget er det relativt simpelt af få overblikket tilbage. Samtidig kan det også give lidt ekstra luft i økonomien og dermed sikre dig bedre mod økonomiske overraskelser. Og det er slet ikke så svært at lave et budget, som mange tror. Orker du ikke lange udregninger? Så lån penge nu.


Annonce

Tænk gerne mindst et år frem

Med et budget får du endelig overblik over alle dine indtægter – og ikke mindst udgifter. På den måde er det nemmere at se, hvad du reelt har af penge. Måned efter måned. Dog skal du være opmærksom på, at både indtægter og udgifter kan variere i løbet af året. Det kan derfor være en fordel at tænke mindst et år frem. Og gerne længere. Det giver også mulighed for at få alle udgifter med. Også alle de udgifter der skal betales i kvartalsvis, hvert halv eller hvert hele år.


Find ud af dine indtægter

Er du i tvivl om hvilke udgifter du har i løbet af et helt år? Så kan du som regel få et fint overblik ved at kigge på din netbank. Her skulle det gerne fremgå, både hvad du har haft af indtægter og af udgifter, i løbet af de seneste år. Indtægter er alt fra løn, SU, børnepenge, boligsikring m.m. Det kan også være feriepenge. Skulle din indtægt variere i løbet af året, kan du beregne gennemsnittet og bruge det i dit videre budget.


Få overblik over dine faste udgifter

Den vigtigste post i ethvert budget er de faste udgifter. Det kan være husleje, forsikring, medlemsskaber, abonnementer som mobil og internet, transport og eventuelle afbetalinger på lån. Også her kan netbank være behjælpelig med at finde ud af hvad du betaler og hvornår. Da disse udgifter kan variere fra måned til måned, kan det være en god idé at lægge penge til side hver måned. På den måde er du altid på forkant – også i forhold til uforudsete regninger.


Og husk så også de øvrige nødvendigheder

Ud over de faste indtægter og udgifter er der også de såkaldte variable udgifter, der er værd at tage med i regnskabet. Det kan blandt andet være udgifter til mad og medicin, frisør og tandlæge, ferie og gaver. Det kan være svært at fastsætte helt nøjagtigt – og det er derfor bedre at lægge lidt for meget, end lidt for lidt, til side til netop denne post i budgettet. Med alle de fremkomne tal skulle du nu gerne have et overblik over hvad du har til rådighed om måneden. Samt om hvad du egentlig bruger dine penge på. Det kan være lidt af en øjenåbner, men det er absolut vejen frem, hvis du ønsker at sove om natten og have god luft i din økonomi.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.