Annonce
Læserbrev

Lav nu den vej

Læserbrev: Det er en fantastisk kommune vi bor i. De lander det ene store projekt efter det andet. For bare at nævne et par stykker, havnefronten med hotel og universitet. Tour de France og Den kongelige køkkenhave. Listen er lang. For os der bor i udkanten af kommunen er det hele meget uvirkeligt. Vores vej (Skeldebro) skyllede væk under højvandet den 18. marts 2018. Det samme skete for den nyanlagte strandpromenade. Vores vej er ikke repareret og stadig spærret. Strandpromenaden er blevet repareret, indtil flere gange. Det er vores vej ikke.

Vi sidder med et billede af en kommunalbestyrelse, der går op i prestigeprojekter og ikke så meget borgernes daglige færden.

Alt skal udliciteres for at spare. Hvis man havde bedt Vej og park om at reparere vejen, havde det været gjort. Et par mand og en gravemaskine, så kan det laves på et par dage, inkl. kystsikring.

Nu bruger man en masse timer inde på rådhuset. Man skriver frem og tilbage, ingen tør tage en beslutning, man kunne jo risikere at få ansvaret for den bagefter. Trods alle de ansatte indhenter man rådgivning udefra. Måske kan de så tage ansvaret? Det er sådan vi fik voldsomt travlt, med at lave ingenting.

I begyndelsen skubbede man ansvaret for forsinkelsen over på kystdirektoratet, men kommunen overtog sagen 1. september 2018. Høringsperioden for projektet sluttede den 26. september 2019, og der er stadig ikke sket noget.

Så vi sidder tilbage med et indtryk af en kommunalbestyrelse der lader millionerne rulle til store projekter, og en administration der er inkompetent og ikke i stand til at beslutte noget som helst.

Hvad angår resten af vejen så kommer Arkil to gange om året med den mængde asfalt der kan være i to spande og ordner de værste huller. Resten må vente til næste gang. Vi skal jo spare.

Når projektet forhåbentlig engang er færdigt, vil man have brugt flere timer inde på rådhuset end udenfor.

Annonce
Vej oversvømmet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce