Annonce
Billund

Lav smoothie ved pedalkraft og mød Anne Hjernøe

På smoothiecyklen kan du cykle dig til en forfriskning. PR-foto
Oplev lækkerier til ganen, når den fjerde temadag om FNs verdensmål løber af stablen i Billund og Grindsted 16. august kl. 14-18. Denne gang er temaet "Fødevarer i balance".

Billund/Grindsted: Et af de indslag, man kan opleve i forbindelse med den fjerde temadag om FNs verdensmål 16. august, er Anne Hjernøe, som vil fortælle om, hvordan man smagsoptimerer sit måltid ved hjælp af de fem grundsmage. Der vil sandsynligvis også være mulighed for at høre en enkelt røverhistorier fra de seneste tv-produktioner i Mellemøsten med Anne og Anders.

Anne Hjernøe gæster Byens Plads i Billund klokken 14 og på Centertorvet i Grindsted klokken 15.

Annonce
Anne Hjernøe dukker op i både Grindsted og Billund 16. august. PR-foto

Cykel dig til lækker smoothie

I Grindsted står Foreningen for Madglæde og Fællesskaber, Hello Kitchen, også klar med smoothiecyklen. Her kan du cykle god energi i form af lækker smag, sund pedalkraft og grøn energi. Nyd efterfølgende din smoothie i et bionedbrydeligt glas.

En af de måder, hvorpå du kan gøre en forskel for en bæredygtig fremtid, er desuden ved at bruge lokale råvarer. På Grindstedegnen dyrker landmændene kartofler med stor succes, men hvad ved du egentlig om kartoflen? Hos Grindsted Landbrugsskole kan du teste din viden om kartofler, og samtidig få en smagsprøve på en lækker kartoffelmad.

Du kan også blive klogere på ølbrygningsprocessen, mens ølbryggeren fra Karensminde uddeler smagsprøver på sin ale.

De første 30 gæster til arrangementet i Grindsted får en gratis is fra Nygaard Ismejeris iskugle, som også vil være at finde på Torvet.

Se en kylling blive slagtet

Et af de øvrige indslag for hele familien er "Den omvendte kyllingeburger", hvor en naturvejleder tager publikum med helt tilbage til den levende kylling. Klokken 16.30 kan du se kyllingen blive slagtet.

Klokken 16 er der mulighed for at prøvecykle den enkeltstartsrute, som rytterne i PostNord Danmark skal køre torsdag 22. august. Alt hvad man skal gøre, er at møde frem på cykel.

Bymidte forum og Grindsted Handelsstandsforening inviterer desuden til fællesspisning på Torvet fra klokken 18 til 22. Der vil være musikalsk underholdning med Plan D hele aftenen. Fra klokken 20 viser biografen den nye speedway-dokumentar "Kongernes Fald".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce