Annonce
Billund

Lave skatter sender Billund op i top 10 på erhvervsliste

Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommue. Arkivfoto: Christer Holte

De lokale virksomheder og Dansk Industri er meget tilfreds med niveauet for skatter og afgifter i Billund Kommune. Det er med til at sende kommunen i top 10 på Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet.

Annonce

Billund Kommune: Lave skatter og afgifter.

Det er med til at give Billund Kommune en top 10-placering på Dansk Industris årlige vurdering af erhvervsklimaet ude i landets kommuner. Billund Kommune ryger fire placeringer ned i år sammenholdt med sidste år, men på bundlinjen står, at kommunen har placeret sig i top 10 otte år i træk til borgmester Ib Kristensens (V) store fornøjelse.

- Vi har fået denne undersøgelse i nogle år efterhånden, og der er ikke noget, andre kommuner hellere vil end komme op i toppen. At vi er blevet i top 10 viser, at vi har gjort mere og mere for erhvervslivet, ellers kunne vi ikke været blevet i top 10 gennem årene. Det viser, at vi er erhvervsvenlig, men dermed ikke sagt, at vi ikke kan gøre det bedre, siger borgmesteren.

Billund Kommune er den eneste syd- og sønderjyske kommune i top 10.

Om undersøgelsen

Dansk Industri står bag undersøgelsen, som 7700 virksomheder på landsplan har medvirket i.Virksomhederne svarer på spørgsmål om deres tilfredshed med kommunerne på flere parametre såsom: Transport, arbejdskraft, sagsbehandling, dialog og mere.

Samtidig vurderer DI kommunerne på en række objektive parametre såsom: Skatter, uddannelsesniveau, antal nye borgere og virksomheder.

Det hele regnes sammen til én samlet placering for kommunens erhvervsvenlighed.

I Billund Kommune har 63 virksomheder dækkende over 8102 arbejdspladser deltaget.

Annonce

Mangel på arbejdskraft

Mangel på kvalificeret arbejdskraft har i nogle år været virksomhedernes største udfordring, og ifølge undersøgelsen er det da også det, som de lokale virksomheder helst ser, at kommunen fremover fokuserer på.

- Det er vores helt store hurdle, og hvordan vi kommer det til livs, ved jeg simpelthen ikke, siger borgmesteren.

Den kategori, som kommunen får lavest vurdering i af DI, er 'kommunens brand'. Det dækker over kommunen evne til at tiltrække og fastholde nye borgere samt antallet af nye virksomheder i kommunen. Mens borgmesteren gerne ser flere borgere i kommunen, er han mere tvivlende omkring den anden del.

- Der er mange, som har et godt lønmodtagerjob, som man er tilfreds med, og så er der ingen, der vil risikere at blive iværksætter. Det er sådan set positivt, at det er et godt sted at få job her, men det er negativt, fordi der så ikke er så mange, som starter ny virksomhed. Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg synes, der er bedst. Vi har så mange arbejdspladser, vi har så lav arbejdsløshed, og vi har så mange indpendlere. Så det er en svær kabale at få til at få op, at der samtidig er nogen, som skal starte ny virksomhed, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce