Annonce
Kolding

Lavstammet mand snød koldingenser: Fik ham til at hæve penge til ødelagt lastbil

Arkivfoto: Simon Læssøe/Scanpix 2017

Kolding: En person fra Kolding blev fredag eftermiddag ved 15.20-tiden franarret 1000 kroner af en angiveligt afrikansk mand. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Manden, der af koldingenseren beskrives som en mand fra Etiopen på 150 centimeter, påstod over for koldingenseren, at hans lastbil var gået i stykker, og at han skulle bruge 1000 kroner for at reparere den.

Den barmhjertige koldingenser blev bedt om at hæve 1000 kroner i en hæveautomat til afrikaneren, der ville føre pengene tilbage via MobilePay. Det gjorde afrikaneren også - i hvert fald til dels. For han viste faktisk koldingenseren en kvittering fra MobilePay, problemet var bare, at pengene aldrig dukkede op på koldingenserens konto.

Tricktyveri med MobilePay er et velkendt problem, og politiet og MobilePay har flere gange opfordret folk til at være opmærksomme, når de skal have penge af fremmede på MobilePay.

Den afrikanske mand beskrives som 30-40 år og almindelig af bygning. Han var iført kasket, grå t-shirt, sommerjakke og lange mørke bukser. Ifølge politiet taler han fremmedsprog og kun dårligt dansk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce