Annonce
Sport

Lazio beordrer fans til at bidrage til Uefa-bøde

Alberto Lingria/Reuters
Lazio kræver økonomiske bidrag fra fans, der udtrykte sig fascistisk i Europa League-kamp mod Rennes.

Den italienske fodboldklub Lazio blev i efteråret idømt en bøde fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), fordi nogle af klubbens fans optrådte fascistisk i en Europa League-kamp mod franske Rennes.

Nu kræver Lazio økonomiske bidrag fra de pågældende fans til at betale bøden på 20.000 euro, der svarer til 150.000 kroner.

Ifølge sportsavisen Corriere dello Sport har klubben sendt individuelle breve til de 16 fans, der på video blev taget i at lave fascistiske hilsner under kampen.

Billedet af brevet har været vist i flere medier, og Lazio har over for nyhedsbureauet AFP bekræftet brevets ægthed.

De pågældende fans er blevet udelukket fra tre Lazio-kampe, og når Rom-klubben næste gang spiller hjemme i Europa League, vil et afsnit på Stadio Olimpico være lukket efter krav fra Uefa.

Derfor anslås det, at Lazio i alt mister i omegnen af 50.000 euro på episoden.

Lazio røg ud efter gruppespillet i denne sæsons Europa League, så det kan tidligst blive i næste sæson, at klubben bliver ramt af reducerede indtægter til en europæisk kamp.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce