Annonce
Sport

Lazio tildeler Ronaldo og co. første sæsonnederlag

Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix
Juventus led sit første liganederlag i sæsonen og gik glip af førstepladsen i Serie A, da Lazio vandt 3-1.

Juventus kunne med en sejr overtage førstepladsen i Serie A igen lørdag aften ude mod Lazio.

Det gik dog helt anderledes, da mestrene fra Torino i stedet måtte indkassere sæsonens første liganederlag.

I Rom vandt hjemmeholdet 3-1, efter at Juventus var foran 1-0, og Lazio endda tillod sig at misbruge et straffespark.

Dermed forblev Juventus på 36 point på andenpladsen efter Inter, der topper rækken med 38 point.

Lazio spillede sig på tredjepladsen med tre point færre end Juventus.

Cristiano Ronaldo åbnede ellers målscoringen efter 25 minutter, da den portugisiske superstjerne let kunne prikke bolden i mål efter en fremragende tværaflevering i feltet af Rodrigo Bentancur.

Men Lazio lagde sig ikke ned, og hjemmeholdet begyndte langsomt at arbejde sig tættere og tættere på en stor målchance. Netop som stadionuret rundede 45 minutter, slog hovedstadsklubben så til.

Luis Alberto sendte fra hjørnet af feltet et indlæg afsted, som endte i panden på Luiz Felipe, der headede udligningen i mål.

Status quo var derfor genoprettet ved anden halvlegs start, hvor kampen blev mere jævnbyrdig og bølgede frem og tilbage.

Med 20 minutter tilbage kom Juventus i undertal, da Juan Cuadrado i forbindelse med en Lazio-omstilling trak håndbremsen, nedlagde Manuel Lazzari og efter et VAR-tjek fik direkte rødt.

Lazio var ikke sen til at udnytte overtallet. Fem minutter efter Cuadrados udvisning bragte Sergej Milinkovic-Savic hjemmeholdet foran, da han efter endnu en flot assist af Luis Alberto prikkede bolden i mål til 2-1.

Lazio fik tilkendt et straffespark i det 79. minut, men Ciro Immobile misbrugte muligheden.

Dybt inde i overtiden var det så Felipe Caicedo, der øgede til 3-1 for Lazio.

Napoli fortsatte nedturen, da det tidligere blev 1-1 ude mod Udinese.

Napoli ligger nummer syv i rækken og har ikke vundet i de seneste syv ligakampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce