Annonce
Billund

Lea, Jane og børnene sikrer energien til de cyklende gudsfrygtige

Søren på 14 år og Karen på 16 år bærer bordet ind i våbenhuset, da det begynder at regne. Deres mor, Jane Nielsen, går med kaffekanderne. Foto: Benny Baagø
Til Tour de Langfredag cykler lokale fra kirke til kirke på en af kristendommens vigtigste dage. Ved Vesterhede Kirke sørgede Lea, Jane og Janes børn for et pitstop med kiks, kaffe, juice og bananer.

Grindsted/Vesterhede: De har sat klapbordet op og fyldt det med bananer, kiks, juice og kaffekander. Så nu venter de. Og venter. Og venter.

Jane Nielsen og Lea Nissen fra menighedsrådet i Vesterhede har meldt sig frivilligt til at stå for lidt forfriskninger til deltagerne i Tour de Langfredag, men det tager noget længere tid end forventet, før cyklisterne kommer. Det skyldes især, at cyklisterne undervejs kommer tæt på et større færdselsuheld på Ribe Landevej mellem Grindsted og Hejnsvig. Derfor samles de og beder en bøn for de involverede, før de cykler det sidste stykke ind til Vesterhede.

Men alt det ved de frivillige endnu intet om.

Regnen stopper igen, så cyklisterne kan få deres forfriskninger på kirkegården. Foto: Benny Baagø

Jane Nielsen har sine to børn med, Karen på 16 år og Søren på 14 år.


Det er da hyggeligt. Vi kommer til at snakke med nogle mennesker.

Jane Nielsen om hvorfor hun gerne ville sikre et pitstop for cyklisterne


Til stede er også Daniel Præstholm, der er i sin præstekjole. Den bruger han ikke så tit, for hans hovederhverv er som organisationskonsulent i Indre Missions Ungdom, hvor han laver undervisningsmateriale, for eksempel til et konfirmand-forløb, som nogle kristne efterskoler benytter sig af. Han bor dog i Grindsted, og derfor er han blevet spurgt, om han vil stå for en af de korte gudstjenester på cykelruten.

Annonce

Træt af hjemmeundervisning

Bananerne er i pakken. Én banan per pose. Der er også håndsprit på bordet.

Daniel Præstholm er spændt på, hvor mange der kommer. Der må være 18 i kirken, og han synes, det vil være ærgerligt, hvis nogen må stå udenfor.

Dagens præst, Daniel Præstholm fra Grindsted, tager imod de første cyklister. Deter Tove og Frank Søndergård samt Annika Søvndal. Foto: Benny Baagø

Det er også coronarestriktioner, som den lille gruppe mest taler om i ventetiden. Lea Nissen synes faktisk ikke, hun mærker coronakrisen særligt meget, mens især 16-årige Karen Nielsen er ved at være træt af hjemmeundervisning. Nu er hun spændt på, hvordan den næste tid bliver, hvor hun skal i skole hver anden uge, og de skal lære at teste sig selv mandag og torsdag. Og så er der eksamenerne: Gad vide, hvordan de bliver?

Tour de Langfredag

  1. Tour de Langfredag er en slags pilgrims-cykeltur, der finder sted hvert år på langfredag.
  2. Nogle år har over 100 cyklister cyklet fra kirke til kirke, hvor de hvert sted har overværet en kort gudstjeneste.
  3. I år har coronarestriktioner betydet, at der blev lavet to ruter, hvor maksimalt 25 kunne være med på hver rute. Det var altså kun halvdelen af deltagerne, der var forbi Vesterhede.

14-årige Søren fortæller, at han får et kryds, hver gang han deltager i en gudstjeneste, mens han har konfirmationsforberedelse. Han kunne have fået to krydser, hvis han cyklede med til Tour de Langfredag. Han vil dog hellere hjælpe sin mor og sin søster - og så mangler han i øvrigt kun ét kryds nu alligevel.

Mens gruppen venter, begynder det at regne, og bordet bliver båret ind i våbenhuset. Efter en lang ventetid kommer cyklisterne, og bordet bliver båret ud på kirkegården igen. Og det lader til, at det er et hit med den lille, frivillige indsats. Cyklisterne tager for sig af mad og drikke, før gudstjenesten i kirken begynder.

Lea Nissen er kasserer i menighedsrådet i Vesterhede. Foto: Benny Baagø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce