Annonce
Erhverv

LED Huset efter corona-nedlukning: Nyt tiltag sikrer lys fremtid

Medindehaver af LED Huset i Holsted, Glenn Ludvigsen, passer kundekredsen i syd, mens en kompagnon tager sig af Midt- og Nordjylland. Foto: Steen Rasmussen
LED Huset i Holsted har lært af nedtur under corona-lukningen. En web-shop er kuren, der får firmaet til at stå på to ben.

HOLSTED: Pludselig en dag gik lyset ud!

Det blev et wakeup-call for indehaverne af LED Huset i Holsted, der leverer lamper til kontorer, butikker, værksteder, landbrug, firmaer og virksomheder over hele landet.

- Vi kunne med det samme mærke, at regeringen lukkede landet ned i marts sidste år. Det var som at slukke for en kontakt. Fra den ene dag til den anden holdt telefonen op med at ringe, husker Glenn Ludvigsen.

- Kunderne vidste lige så lidt som vi andre om, hvordan tingene ville udvikle sig, og så begynder man jo holde på pengene, og så sparer man de investeringer, som ikke er akutte, og de havde jo lys og lamper, så det var ikke nødvendigt at købe nyt. Og det lod de så være med.

Ludvigsen fortæller, at omsætningen styrtdykkede. Halvdelen var væk, da de nåede den første sommermåned, og det blev nødvendigt at fyre et par medarbejdere. Samtidigt pressede situationen også tankevirksomheden og kreativiteten. Der måtte gøres noget for at sætte skub i forretningen. Det kom ikke af sig selv.

- Det gik op for os på den hårde måde, at vi kun stod på ét ben. Vi manglede en webshop, som jo er nødvendigt, når vi ikke kan komme ud til kunderne. Alt var lukket ned, og dørene var låst, og det hele foregik med mundbind. På internettet kan kunderne handle døgnet rundt, og uden at vi kommer rendende.

- Vi har hyret en ekspert til at opbygge vores web-butik, og arbejdet er i fuld gang. Nu kommer vi til at stå på to ben. Samtidigt har det jo vist sig, at optimismen er vendt tilbage i vores målgruppe.

Annonce

For godt til at være sandt

- Der er faktisk enorme besparelser at hente på energiforbruget, når man skifter gamle lamper ud med LED og samtidigt får et meget bedre arbejdslys. Det giver bedre arbejdsbetingelser og øger produktionen.

Glenn Ludvigsen fortæller, at han bruger en stor del af sin tid på at beregne projekter til kunder.

- Nogle gange kan man reducere strømregningen med 80 procent ved at skifte gamle arbejdslamper ud med nyt LED. Besparelsen er så stor, at vi og kunderne nogle gange synes, det er for godt til at være sandt.


Besparelsen er så stor, at vi og kunderne nogle gange synes, det er for godt til at være sandt.

Glenn Ludvigsen


- I gennemsnit kan man spare halvdelen af energiforbruget ved at få den gamle belysning skiftet. Faktisk er det sådan i dag, at nogle moderne LED-pærer kun bruger en tiendedel af den el, som en gammel pære krævede for at give det samme lys.

- Det er en udvikling, som aldrig stopper. I årtier brugte vi den gamle glødepære. Nu kommer der nye løsninger hele tiden. I de hidtidige LED-rør og pærer sidder der en lille transformator. Nu han man fundet ud af at lave LED, som fungerer med normal 230 V. Det reducerer varmeudviklingen og nedsætter energiforbruget, forklarer Glenn Ludvigsen.

- Vi lever i en fantastisk tid, hvor udviklingen sker lynhurtigt.

Glenn Ludvigsen, LED Huset, Holsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce