x
Annonce
Læserbrev

Ledelse i kommunen

Læserbrev: Gennem den sidste tid har der været alt for mange eksempler på dårlig ledelse/beslutninger i nogle afdelinger i Tønder Kommune.

Her kan nævnes fjernelse af en fredet bro, salg af Hjemsted Oltidspark, beslutning om ikke at bruge el-/hybridbiler i kommunen og så videre.

Det er ønskeligt, at der er en mere gennemsigtig og synlig ledelse i Tønder Kommune. Der giver et trygt arbejdsmiljø for de ansatte i de enkelte afdelinger og sikrer en sagsbehandling og økonomistyring, der aldrig giver anledning til mistanke om forfordeling af bestemte personer/virksomheder.

Socialdemokratiet vil gerne stå i spidsen for en ny ledelse/retning af Tønder Kommune i samarbejde med de øvrige partier. Derudover skal brugen af eksterne konsulenter ophøre - kompetencerne til at udføre givne opgaver må være tilstede i allerede ansat arbejdskraft.

Lønningerne er jo betalt, og der burde ikke være behov for at tilkøbe ekstra konsulentbistand på alt fra mindre projekter til større visionært arbejde.

Et styrket tværkommunalt samarbejde kan måske løfte mange af de opgaver og udfordringer, man i forhenværende og indeværende byrådsperiode har spenderet dyr konsulentbistand på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce