Annonce
Kolding

Leder af Kolding største privatskole glæder sig til flytning: Nu skal elever og lærere have mere plads

Skoleleder på Kolding Realskole, Dorte Svane Peschardt, er vemodig ved udsigten til at flytte fra skolens nuværende lokaler i midtbyen, men hun ser flere fordele ved at rykke skolen til den tidligere Dronning Dorothea Skolen. Her får skolen meget mere plads både indendørs og udendørs, og alle skolens faciliteter samles. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Skolelederen på Kolding Realskole ser frem til, at skolen om få år flytter til den tidligere Dronnning Dorothea Skolen. I dag mangler skolen plads, og i de nye bygninger får elever og lærere meget mere plads både inde og ude.
Annonce

Kolding: Der bliver meget mere albuerum for både børn og voksne, der kommer grønne arealer og bedre legefacilitieter til glæde for eleverne, og så bliver der langt større muligheder og plads til at lave eksperimenterende undervisning.

Det er blandt andet af disse grunde, at skoleleder på Kolding Realskole, Dorte Svane Peschardt, glæder sig over den principaftale, der er forhandlet på plads mellem realskolen og Kolding Kommune om, at skolen i løbet af få år flytter fra sin nuværende placering lige midt i Kolding og til den tidligere Dronning Dorothea Skolen. Til gengæld overtager Kolding Kommune skolens bygninger i midtbyen.

- Vi har i lang tid arbejdet på, hvordan vi fremtidssikrer skolen, og for os er det vigtigt med en helhedsplan, der samler hele skolen. I dag er vi udfordret af, at vores matrikel er for lille i forhold til antallet af elever, og desuden er der en stor belastning omkring trafikken og trafiksikkerheden ved skolen, siger Dorte Svane Peschardt.

På grund af pladsmanglen har skolen tidligere gået med planer om at flytte, og i 2017 bød skolen på det tidligere universitet på Engstien, da det var til salg. En anden køber endte dog som vinder af udbuddet.

Kolding Realskole

  • Kolding Realskole blev grundlagt 1. april 1890 og lå dengang på Langelinie.
  • Fra etableringen og frem til 2015 blev skolen drevet af forskellige generationer i Familien Christensen-Dalsgaard. I 2015 blev den nuværende skoleleder Dorte Svane Peschardt ansat som leder.
  • I 2015 rundede skolen 1000 elever.
Annonce

Gennemgribende renovering

I dag ligger realskolens SFO i bygninger ved Kolding Stadion, ligesom de fleste af skolens elever har idræt i den hal, der ligger ved stadion. Desuden har skolen knopskudt så meget, at udenomsarealerne ved skolen er meget sparsomme, og der er ingen grønne arealer omkring skolen.

Forventningen er, at realskolens elever og ansatte kan tage de nye skolebygninger på Dyrehavevej i brug i løbet af 2023. Inden da vil Kolding Realskole stå for en omfattende ombygning og renovering af den tidligere Dronning Dorothea Skolen.

- Vi får den bygget om til en moderne skole. Alt skal opdateres, og vi skal have lavet et nyt indgangsparti med nogle store bogtårne, der symboliserer vores værdier. Vi får mere plads, bedre udenomsarealer, bedre muligheder for eksperimenterende undervisning, og vi kan lave den skole, der skal til for at udvikle Kolding Realskole, fortæller Dorte Svane Peschardt, der fredag morgen har orienteret skolens forældre og medarbejdere om flytteplanerne.

Annonce

Vemodigt farvel

Skolen er med sine cirka 1000 elever den næststørste skole i Kolding - kun overgået af Lyshøjskolen, der har omkring 1025 elever.

Selv om den kommende flytning af Kolding Realskole vil give meget mere plads, er det ikke planen at øge antallet af elever.

- Vores umiddelbare tanke er at fastholde det antal elever, vi har i dag. Vi ønsker, at eleverne får mere plads og albuerum, lyder det fra skolelederen.

Hun ser med et vist vemod på at skulle flytte fra de nuværende bygninger, især hovedbygningen i Vesterbrogade.

- Det har været en svær beslutning, og vi har en fantastisk skole i dag. Men vi har vurderet, at alt det, vi kan få i de nye bygninger, taler for, at det er den her vej, vi skal gå, siger Dorte Svane Peschardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce