Annonce
Esbjerg

Leder oprørt over uopmærksom bilist: Tæt på frontalt sammenstød med bus fyldt med børnehavebørn

Den private daginstitution Troldehulens bus fylder i forvejen godt på en smal landevej. Derfor måttet bussens chauffør bremse hårdt op og trække så langt ud i rabatten, han kunne, da en uopmærksom og modkørende bilist pludseligt havde kursen mod et frontalt sammenstød. Heldigvis røg der blot en sidespejl. Privatfoto
En særdeles farlig hændelse, hvor en bilist nord for Esbjerg kunne være stødt frontalt sammen med en bus med syv børnehavebørn, retter endnu en gang fokus på uopmærksomme bilister i trafikken.
Annonce

Esbjerg: Kør bil, når du kører bil.

Uopmærksomhed bag rattet, når føreren fifler med mobiltelefonen, GPS’en eller noget helt tredje, er en faktor i hver tredje dødsulykke i trafikken herhjemme, og på den særdeles alvorlige baggrund satte en vred og frustreret Debbie Bisgaard Jensen, lederen og ejeren af den private daginstitution Troldehulen ved Bryndum, sig forleden til tasterne i forbindelse med en grim episode, som institutionens bus var involveret i.

Hændelsen fandt sted torsdag i sidste uge, og foruden spørgsmålet om livsfarlige og uopmærksomme bilister puster den til et i forvejen eksisterende problem med bilister, som kører meget hurtigt på de forholdsvis smalle landevejen omkring Tarp/Bryndum og Vester Nebel, hvor Troldehulen driver daginstitution.

Torsdag eftermiddag var Troldehulens bus med pedellen som chauffør på vej mellem Bryndom og Vester Nebel. I bussen var også syv børn, da en hvid firmabil pludseligt havde kurs mod daginstitutionens bus, som måtte bremse hårdt ned og ned tvinge bussen så langt ud i rabatten som muligt.

Annonce

Opfordret til politianmeldelse

Debbie Bisgaard har selv i Facebook-gruppen ”For os der bor i Tarp/Bryndum/Vester Nebel” beskrevet hændelsen efter at have talt med sin pedel:


Ved du egentlig, hvad der i værste fald kunne være sket, hvis der havde sket et frontal sammenstød??

Debbie Bisgaard, leder af Troldehulen


”Hej til dig i en hvid firmabil med gul skrift! Jeg vil blot fortælle, at der intet skete med Troldehulens børn, da du i dag kl. 14.50 kørte forbi os 500 meter udenfor Vester Nebel imod Vester Nebel med hovedet begravet i din mobiltelefon eller andet?? Du kørte kun sidespejlet af, hvilket du ikke kunne undgå at bemærke - men valgte at fortsætte.....”

”Ved du egentlig, hvad der i værste fald kunne være sket, hvis der havde sket et frontal sammenstød?? Der var 7 børn på 5 år og en af mine medarbejdere i bilen. Hvor mange familier kunne det have påvirket mon??”, skriver Debbie Bisgaard Jensen, der efterfølgende af flere blevet opfordret til at politianmelde episoden.

Annonce

Foreslår vejbump

Lederen af Troldehulen anfører samtidig, at der helt generelt bliver kørt alt for hurtigt på landevejene i området – og at uopmærksomme bilister i den forbindelse udgør en særdeles giftig cocktail.

I kommentarsporet til Debbie Bisgaards opslag konstaterer også Glenn Nielsen, der driver Byndumdam Rideklub, at bilisterne i området kører alt, alt for hurtigt på landevejene, og han frygter en dag, at det alvorlig galt.

- Med stigende trafik, entreprenørkørertøjer og heste, så går det galt på eller andet tidspunkt. Bilisterne undskylder sig med, at de jo må køre 80 kilometer i timen, men der er altså også noget der hedder, at man til enhver tid skal køre efter forholdene, og det hjælper bare ikke med de skilte, der er kommet op. Det mener jeg til gengæld, at det vil gøre, hvis der bliver anlagt fartdæmpende vejbump, siger Glenn Nielsen.

Fakta

Ifølge Vejdirektoratet er der uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken.

Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.

I september 2019 blev straffen skærpet, således at det giver klip i kørekortet, hvis du anvender håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater under kørslen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce