Annonce
Haderslev

Ledige grunde kan blive til blomsterbede og nyttehaver

Fjelstrup er én af de landsbyer, hvor der er grunde til salg. Landdistriktsudvalget vil nu give landsbyen brugsretten over grundene, indtil et salg. På de ledige grunde kan der plantes blomster og anlægges nyttehaver. Arkivfoto: Inge Rogat Møller
Haderslev Byråds landdistriktudvalg spiller på det lokale engagement og tilbyder landdistrikterne brugsretten over ledige byggegrunde.
Annonce

Tomme offentlige arealer og ledige byggegrunde i landdistrikterne i Haderslev Kommune skal være til mere gavn for områdets beboere og ikke kun være et irritationsmoment.

Lokalsamfundene får derfor nu mulighed for at forskønne og skabe nyt liv på de ledige arealer i Haderslev Kommunes 29 landdistrikter - eksempelvis ved at anlægge blomsterbede og nyttehaver.

Haderslev Byråds landdistriktsudvalg vil nemlig nu give beboerne brugsret over arealerne, uanset om det drejer sig om byggegrunde, en stribe græs i centrum eller et større areal, der grænser op til det åbne land.

- Det handler for os som udvalg om at skabe nye muligheder for landdistrikterne, og det handler om at understøtte det fælles engagement og selvfølgelig samarbejdet med kommunen, siger udvalgets formand, Bent Kloster (V), i en pressemeddelelse.

- I stedet for at være et irritationsmoment, kan de ledige grunde blive til små oaser, hvis de lokale borgere eksempelvis har lyst til at plante træer, så blomster eller lave små parker, tilføjer han til JydskeVestkysten.

Her er der tomme byggegrunde

Arnum, Fole, Nustrup, Bevtoft, Oksenvad, Sommersted, Maugstrup, Jegerup, Over Jerstal, Hammelev (ikke byggemodnet), Moltrup, Fjelstrup, Marstrup, Hejsager.
Annonce

Lokal værdi

13 landsbyer har for tiden byggemodnede byggegrunde til salg, desuden er der udstykninger i Hammelev, der endnu ikke er byggemodnede.

- Vi kan få skabt mere værdi lokalt, eksempelvis kan der plantes blomster, buske og måske endda fælles nyttehaver for lokalsamrundet. Det hviler selvfølgelig på et frivilligt grundlag og efter en nærmere aftale med kommunens driftsafdeling, siger Bo Morthorst Rasmussen, der er næstformand i landdistriktsudvalget.

Ifølge Bent Kloster er det tanken, at der skal laves et kort til hvert lokalsamfund, og at det så er op til hver enkelt område at beslutte, hvad der kan og skal ske. Konkret vil Haderslev Kommune finde ud af, hvilke arealer det drejer sig om i de 29 landdistrikter - og herefter vil man indgå i en dialog med landdistrikterne sammen med kommunens driftsafdeling, så der kan indgås aftaler om, hvordan brugsretten over arealet skal fungere. Det handler blandt andet om at beskrive ansvaret for vedligeholdelsen og driften af arealet. Der bliver kommunalt ikke afsat flere midler til driften.

- Vi vil bare gerne have, at disse pletter bliver til aktiver for den enkelte landsby, siger Bent Kloster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce