Annonce
Tønder

Ledige tider i testcenteret: Hver fjerde test er i overskud

Testcentret i Tønder har haft ubrugte tider i alle uger, siden der blev åbnet for centret den 1. december. Arkivfoto: André Thorup.
Den 1. december slog testcenteret i Tønder dørene op. De første fire uger har dog ikke umiddelbart været præget af kø til at få en coronatest. I hvert fald har centret haft ledig kapacitet i alle uger.

Tønder: 7953. Så mange personer er blevet testet for coronavirus de første fire uger hos testcenteret i Tønder. Det oplyser Region Syddanmark til JydskeVestkysten, men regionen understreger dog, at der kan være usikkerhed i tallene.

Sammenligner man tallet med det antal af test-kits, der har været til rådighed i perioden, så har der de første fire uger været 2747 ubrugte test, hvilket svarer til, at 26 procent af testene ikke har været i brug.


Det bedste i alle verdener, det ville være, at man faktisk fik brugt den kapacitet, man havde i Tønder

Jan Præstholm, direktør for børn og unge samt pleje og omsorg i Tønder kommune.


- Det bedste i alle verdener, det ville være, at man faktisk fik brugt den kapacitet, man havde i Tønder, siger Jan Præstholm, der er direktør for børn og unge samt pleje og omsorg i Tønder kommune.

Testcenteret i Tønder kan teste personer fra 12 år og opefter, hvis man har booket en tid gennem coronaprover.dk. Som udgangspunkt er der åbent mandag til fredag fra kl. 09.00 til 17.00.

- Jeg kan stadig kun opfordre til, at man benytter sig af lejligheden, når vi nu har fået et testcenter i Tønder, til at lade sig teste. Det er jo i øvrigt en anbefaling, jeg kommer med hver dag, at det gælder om at få flest muligt til at teste sig selv, siger Jan Præstholm.

Annonce

Svingende kapacitet

Testcenteret i Tønder slog dørene op den 1. december. Siden da er der hver uge blevet testet mellem 806 og 3382 personer i lokalerne på Nordre Industrivej, der kan teste to personer ad gangen.

Det kan dog være svært at sammenligne de enkelte uger, da åbningstiderne i testcenteret og antallet af test til rådighed har varieret en del. Således var der i den første uge kun åbent i fire dage, hvor der var 400 test til rådighed per dag, mens der i uge 51, hvor flest blev testet, var åbent alle ugens syv dage med mulighed for at teste op til 650 personer.

Det skyldes, at Region Syddanmark øgede testkapaciteten i hele regionen fra den 14. til den 23. december, da der generelt var øget smitte i samfundet, samtidig med at julen stod for døren, og mange gerne ville have en test inden juleferien.

Kapaciteten på testcenteret var sænket til 300 tests den 24. og 25. december, hvilket den også vil blive nytårsaftensdag samt nytårsdag. Region Syddanmark meddeler, at langt fra alle tider blev brugt i de to juledage, og derfor forventes der et lignende billede i dagene omkring nytår.

- Måske er der nogen, der har mulighed for at booke nogle tider her mellem jul og nytår. Det kan være meget fornuftigt, når man nu måske har været sammen med lidt flere, end man ellers har været, siger Jan Præstholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce