Annonce
Danmark

Ledigheden faldt - men ventes at stige

Når lønkompensationsordningen udløber 29. august, vil antallet af ledige stige igen, forudser økonomer. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Bruttoledigheden er faldet fra maj til juni, men økonomer frygter, at antallet af ledige vil stige igen til august, når hjælpepakke udfases. Beregninger fra 3F viser, at 16 kommuner ikke siden 2007 har set så mange ledige, som de gjorde i maj.

Arbejdsmarked: I marts, april og maj steg ledigheden voldsomt som følge af nedlukningen af Danmark. I juni er ledigheden for første gang i tre måneder faldet en smule.

Det viser de nyeste ledighedstal for juni fra Danmarks Statistik.

Bruttoledigheden faldt fra maj til juni med 4100 personer til 154.600. Udsigterne for de danske beskæftigelsestal ser dog dystre ud, hvis man spørger en række økonomer.

Annonce

Venter markant hop


Bruttoledigheden faldt fra maj til juni med 4100 personer til 154.600. Udsigterne for de danske beskæftigelsestal ser dog dystre ud, hvis man spørger en række økonomer.

Fra artiklen


- Trods en del store fyringsrunder i sommerens løb vil det overordnede ledighedsbillede nok være stort set det samme i juli. Men når lønkompensationsordningen udløber i slutningen af august, vil vi i september og oktober desværre se et nyt markant hop opad i ledigheden i Danmark, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg til Berlingske.

Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, tror også, at flere vil miste deres job, når hjælpepakken med lønkompensationsordningen udfases. Det sker efter planen den 29. august.

- Samtidig kan vi frygte, at nogle af de brancher, som ikke var de hårdest ramte i første omgang, bliver ramt af en ny virkelighed de kommende måneder - herunder industri og transport, siger han.

Annonce

Højeste ledighed i 13 år

I 3F har man regnet på ledighedstal fra både Danmarks Statistik og Jobindsats. Beregningerne viser, at man i 16 af landets kommuner skal mere end 13 år tilbage i tiden for at se antal af ledige i samme omfang, som man gjorde i maj.

Det drejer sig om blandt andet København og Roskilde og en række kommuner i hovedstadsområdet, mens Billund, Vejle, Fanø og Aarhus Kommuner ikke har set lige så mange ledige som i maj i år siden januar 2007, hvortil Danmarks Statistiks tal går tilbage.

Til sammenligning skal man på landsplan mellem syv og otte år tilbage, før antallet af ledige var lige så højt, som det var i maj i år.

Hvad viser tallene?

  1. I 16 af Danmarks kommuner har man ikke set så mange ledige som i maj i år siden januar 2007.
  2. På Sjælland drejer det sig om Københavns, Dragør, Brøndby, Gentofte, Rødovre, Allerød, Hørsholm, Rudersdal, Lejre og Roskilde Kommuner.
  3. I det jyske har Billund, Fanø, Vejle, Aarhus, Læsø og Aalborg Kommuner ikke set flere ledige i 13 år, end det var tilfældet i maj i år. Danmarks Statistiks tal går ikke længere tilbage.
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kolding

Turisterne strømmer til Koldinghus: Sommeren har været bedre end før corona

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Erhverv For abonnenter

Høsten er landmændenes eksamen: Det tegner til en middelpræstation til god pris

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Annonce