Annonce
Haderslev

Ledon er i finalen til Akademikerprisen

Vinder af regionsfinalen i Akademikerprisen 2019 for Syddanmark, Ledon, Head of Design, Søren Skøtt og marketingschef og medejer Simone Donbæk. PR foto

Gram: Legepladsproducenten Ledon med baser i Gram og Kolding skal repræsentere Syddanmark i den landsdækkende konkurrence Akademikerprisen.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året prisen til en lille eller mellemstor virksomhed, der med akademisk arbejdskraft har skabt vækst.

Ledon er udvalgt til at repræsentere Syddanmark i finalen. Virksomheden producerer legeredskaber af høj kvalitet og med lang levetid. I 2017 flyttede Ledon en del af virksomheden til Kolding samtidig med, at man ansatte cand.mag. Søren Skøtt som ny designchef.

- Grunden til vi ansatte Søren er, at han udvikler legeredskaber sammen med børnene. Det vil sige, at de redskaber, børnene får at lege med, er udviklet direkte sammen med brugerne. Og det gør dem i sidste ende til bedre produkter, forklarer Simone Donbæk i en pressemeddelelse.

Hun er marketingchef og medejer af Ledon.

7. november bliver det afgjort, om Ledon bliver vinder af Akademikerprisen 2019. Kåringen finder sted ved en prisuddeling på Langelinie Pavillonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];