x
Annonce
Sport

Leganés-chef klager til forbund efter Braithwaite-farvel

Javier Soriano/Ritzau Scanpix
Leganés har ikke opgivet håbet om at hente erstatning for Martin Braithwaite, der er skiftet til Barcelona.

Med Barcelonas køb af Martin Braithwaite mister Leganés sin topscorer, mens klubben kæmper hårdt for at undgå nedrykning fra den bedste spanske række.

Annonce

En særregel gav Barcelona mulighed for at hente danskeren som erstatning for langtidsskadede Ousmane Dembélé.

Men reglen giver foreløbig ikke Leganés lov til at erstatte Braithwaite, fordi transfervinduet er lukket.

Klubbens direktør, Martín Ortega, har dog ikke tænkt sig at opgive kampen.

- Vi vil hæve vores stemme, siger han på klubbens Twitter-profil.

- Vi kan ikke forstå den nuværende regel, som siger at en klub, der har en langvarig skade, kan gennemføre en ensidig handel og dermed overføre dens problem til en anden klub.

- Vi ville kunne forstå, hvis denne ordning kunne anvendes i tilfælde af en gensidig aftale mellem to klubber, men de nuværende regler skaber ikke ligestilling mellem klubberne.

- Vi vil bruge alle vores muligheder i denne situation, der skaber uoprettelig skade, siger Martín Ortega.

Han oplyser, at klubben har taget kontakt til Det Spanske Fodboldforbund i håbet om at få en dispensation.

Barcelona offentliggjorde torsdag købet af Martin Braithwaite. Klubben betalte danskerens frikøbsklausul på 18 millioner euro, svarende til 134 millioner.

Leganés-direktøren fastslår, at han ikke har noget at udsætte på klubbens nu tidligere topscorer.

- Han har været en gentleman og professionel. I går trænede han helt normalt, vel vidende at han kunne blive skadet. Vi takker ham, han har ydet en enorm indsats, siger Ortega.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce