Annonce
Erhverv

Legarth stopper som formand i erhvervsforening: Det er vigtigt, at vi får styr på Kolding Havn

Pierre Legarth stopper efter to år som formand for Foreningen Business Kolding, og han håber, at der er kommet styr på havnesagen. - Det har været et kritisk forløb. Det har ikke været kønt, og det gælder for alle parter, siger Pierre Legarth. Arkivfoto: Søren Gylling
Formanden for Foreningen Business Kolding, Pierre Legarth, har valgt at stoppe som formand for foreningen efter to år, for at koncentrere sig om sit ejendomsselskab. Han krydser fingre for, at Kolding "får styr på" havnesagen.
Annonce

Kolding: Slingrekursen med Kolding Havn har ikke gjort noget godt for Kolding, så nu er der brug for sammenhold omkring kursen, lyder det fra formanden for Foreningen Business Kolding, Pierre Legarth.

Efter to år på posten har han valgt at fokusere kræfterne på sit ejendomsselskab Pierre Ejendomme, men på vej ud af bestyrelsen kommer formanden med en opfordring om sammenhold i lyset af havnesagen, der i to år sejlede frem og tilbage og endte med, at erhvervshavnen bliver, og at der kan byudvikles på dele af havnen.

- Det er vigtigt, at vi står sammen i Kolding omkring Business Kolding. Der er brug for et stærkere partnerskab med politikerne og kommunen, så vi kan sikre udvikling, så vi ikke bliver sat af nabokommunerne. Derfor er det vigtigt, at vi får styr på sagen omkring Kolding havn, siger Pierre Legarth.

Er der ikke styr på havnen nu efter din mening?

- Det håber jeg.

Hvordan skal man forstå det?

- Det har været et kritisk forløb. Det har ikke været kønt, og det gælder for alle parter, siger Pierre Legarth, der på vej ud af bestyrelsen anlægger en diplomatiske linje omkring havnens fremtid. Inden han blev formand for Foreningen Business Kolding, var han fortaler for boliger på havnen, men som formand for foreningen har han flere gange tilkendegivet, at der er plads til både erhvervshavn og boliger.

- Det er svært for mig at sige noget, uden jeg træder nogen over tæerne. Men jeg synes, at det har været begge parter, politikere og havnen, der har en del i alt det, som skete. Det har ikke været et kønt syn. Der har også været modstridende interesser i vores egen forening. Nogle af medlemmerne synes, at vi skal bevare havnen, som den var, og andres synes, at der skal udvikles. Det har været en svær balancegang, og der vil jo fortsat være modstridende interesser, siger Pierre Legarth.

Annonce

Rekordmange medlemmer

Erhvervsmanden stopper som formand for at kunne koncentrere sig mere om sit ejendomsselskab Pierre Ejendomme, der blandt andet har flere seniorbofællesskaber på vej i Kolding.

- Godt nok er jeg lokalpatriot, men jeg skal hele tiden balancere min tid mellem mine forretninger og eksterne positioner. Lige nu har Pierre Ejendomme gang i byggeentrepriser for samlet 420 millioner kroner frem til 2023, så jeg keder mig ikke, siger Pierre Legarth, der stopper på et tidspunkt, hvor han vurderer, at Koldings erhvervsliv trods balladen på havnen er inde i en god udvikling og ”alle lamper lyser grønt”.


Nogle af medlemmerne synes, at vi skal bevare havnen som den var, og andres synes, at der skal udvikles. Det har været en svær balancegang, og der vil jo fortsat være modstridende interesser.

siger Pierre Legarth, afgående formand i Foreningen Business Kolding


- Der har været mange gode nyheder om virksomheder i Kolding i det seneste stykke tid. Der er også godt salg af bolig- og erhvervsjord. Det betyder flere skatteborgere og arbejdspladser til Kolding, siger Pierre Legarth, der stopper på et tidspunkt, hvor der er rekordmange medlemmer, men det skyldes primært, at foreningen under hans formandskab har fusioneret med turistforeningen og handelsforeningen, så der i dag er cirka 650 medlemmer af Foreningen Business Kolding.

- Derudover er der grund til at nævne 3D-printcentret. Der er ingen tvivl om, at 3D-printcentret, som åbnede i 2017, og som foreningen stod bag, var en økonomisk udfordring. Der fik direktøren for Business Kolding, Morten Bjørn Hansen, heldigvis landet en god aftale med IBA om at overtage centret. Det var en fejlinvestering, men det blev håndteret, siger Pierre Legarth.

Foreninge Business Kolding

Foreningen Business Kolding arbejder for at skabe relationer mellem foreningens cirka 650 medlemmer og understøtte Fonden Business Koldings strategi. Fonden får hvert år cirka 10,6 millioner kroner af kommunen til at stå for den kommunale erhvervsfremme, mens foreningen får pengene ind fra medlemmerne. Foreningen står hvert år bag flere arrangementer, hvor medlemme kan netværke. Årets generalforsamling i februar vil højst sandsynlig blive afviklet online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce