Annonce
Tønder

Legat og borgmester-røg blev uddelt ved digitalt Kloster Mærken

Henrik Frandsen i duel til digitalt Kloster Mærken 2020. Foto: Ole Caspersen
Denne sommer må man se langt efter Kloster Mærken i Løgumkloster, men torsdag aften var der alligevel en snert af Mærken-tradition.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Det er en mærkelig sommer. Det er noget, som de fleste nok kan blive enige om, og her i starten af august er det særligt en mærkelig tid i Løgumkloster.

Byen burde være på den anden ende med Kloster Mærken, men den traditionsrige Mærken er som så meget andet aflyst.

Det betyder dog ikke, at festen er helt gemt væk. I hele uge 32 har der været aktiviteter i Løgumkloster, og torsdag aften blev en af de store Mærken-traditioner genoplivet digitalt gennem det sociale medie Facebook LIVE

Den store legatuddeling og traditionsrige monolog ved dyrlæge og spasmager Ole Caspersen.

- Forberedelsen har egentlig været, som den plejer. Men selvfølgelig var det da specielt, at det hele skulle foregå hjemme i min have. Jeg er stolt over, at tivoliforeningens formand og borgmesteren mødte op, selvom vi ikke var ret mange, siger Ole Caspersen.

Annonce

Biograf hædret

Den 33 minutter lange seance i Oles have blev indledt med uddelingen af gøglerpræsten Pastor A. Bork Hansens mindelegat. Et legat der blev uddelt af Kjeld Christensen, formand for Danmarks Tivoliforening.

Grundet situationen var legatet det eneste, der blev uddelt torsdag aften, og hædren samt de 5.000 kroner gik til Den Gamle Biograf i Løgumkloster.

Legatuddelingen gav 5.000 kroner til den gamle biograf i Løgumkloster. Foto: Ole Caspersen.

Næstformanden fra biografen Anton Schulz tog imod. Med stor stolthed i stemmen fortalte han, at pengene vil gå direkte til det millionprojekt, den gamle biograf har gang i med blandt andet nyt indgangsparti og store opgraderinger i salen.

- Jeg synes, at det var meget velfortjent, når man ser på, hvad biografen betyder for byen, understreger Ole Caspersen.

Annonce

Sikker borgmester

Efter uddelingen indtog Ole Caspersen selv scenen. Det var tid til den traditionsrige Kloster Mærken-monolog, og her blev der især skudt med skarpt mod corona-samfundet og danskernes mentalitet.

"Vi danskeres selvforståelse som frygtløse, vilde vikinger ligger i ruiner skudt i sænk på få måneder af en virus, som har afsløret os som underdanige og analfikserede socialdemokrater."

Traditionen tro var der selvfølgelig også masser af røg og stikpiller til borgmester Henrik Frandsen, og uundgåeligt omhandlede det balladen i Venstre og kampvalget mod Martin Iversen.

Især blev der givet fuld skrue, da Henrik Frandsen blev kaldt på scenen til en dyst mod den lokale husmor Vera. Foran dem stod to sorte spande.

"Læg lige mærke til, Henrik, at jeg af hensyn til dig har valgt sorte og ikke hvide spande." lød det kækt fra Ole Caspersen med henvisning til indsamlingen af Venstre-stemmer ved det dramatiske valg.

Borgmesteren kvitterede med et nervøst smil, der straks blev straffet.

"Jeg vil gerne bede dig om at slappe af Frandsen. Det her er en græsplet i Kloster og ikke en mark i Agerskov!".


Det er altid en stor fornøjelse at kunne give borgmesteren lidt røg.

Ole Caspersen, dyrlæge og spasmager


I konkurrencen skulle Henrik Frandsen og lokale Vera dyste om, hvem der hurtigst kunne montere en af de nye plastikposer til madaffald i spanden. Duellen vandt borgmesteren sikkert.

Ole Caspersen serverede herefter nok et par stikpiller.

- Det er altid en stor fornøjelse at kunne give borgmesteren lidt røg. Han er vant til det, og han kan klare det, lyder det fra Ole Caspersen.

Annonce

Tog ordet

Monologen blev afsluttet med at erklære Kloster Mærken 2020 for lukket. Alligevel blev borgmester Henrik Frandsen tilbudt ordet, og det tog han.

”Det er jo farligt for sådan en som mig at begive mig hen, hvor der er græs-underlag,” konstaterede han med et glimt i øjet.

Henrik Frandsen ønskede de godt 220 seere hjemme bag skærmene en god fest.

"Når det nu ikke kan blive Mærken i år, så håber jeg, at I stadig får jer en fest."

Den digitale udgave af Mærken blev afsluttet med sangen "Skuld gammel venskab rejn forgo" afspillet på en mobiltelefon, der blev lagt op til mikrofonen. En bizar scene, der dog indkapslede sommeren 2020 ind på sin helt egen måde.

Således så det ud hjemme fra skærmen hos de over 200 brugere, der fulgte arrangementet. Foto: Michael Ehrhorn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce