Annonce
Haderslev

Legearealer på havnen åbner for alle - men hvad med amfiscenen?

Mellem Streetdome og VUC-bygningen står amfiscenen. Foto: Michael Mogensen
Siden VUC Syd måtte forlade havneområdet, har en multibane og beachvolleybane været låst af. Søndag kan alle bruge dem igen.
Annonce

HADERSLEV: På søndag, den 22. november, åbner to pladser for store og små legebørn på havnen. Begge arealer, en multibane og en beachvolley-bane, er vraggods fra det kuldsejlede VUC Syd, men med Haderslev Kommunes køb af VUC-bygningerne kan arealerne blive tilgængelige igen.

De har været låst og lukket, siden VUC måtte fortrække fra havnen. Kommunens personale har tjekket området, luget ukrudt og sat et nyt volleyball-net op, og derfor kan banerne åbne søndag klokken 11, og fra det tidspunkt kan alle indtage pladserne under hensyntagen til de gældende corona-restriktioner. Det gælder både forsamlingsforbuddet og kravet om at holde afstand. Af samme grund bliver der ingen officiel indvielse.

Annonce

Mulighed for at booke tid

I første omgang bliver multibanen og beachvolleybanen åben for alle, men på længere sigt er det meningen, at foreninger og institutioner kan booke en tid, hvis de vil afholde en trænings- eller legedag.

Formanden for udvalget for kultur og fritid, Kjeld Thrane (K), glæder sig over, at de to baner kan tages i brug, inden rådhuset åbner til næste år. Han forventer, at især beboerne i området og brugerne af Streetdome vil være de første til at tage de genåbnede faciliteter i brug.

- Vi vil gerne have mere liv i området.

Ikke langt fra banerne – mellem den tidligere VUC Syd hovedbygning og Streetdome – står en amfiscene med en storskærm, der heller ikke har været anvendt, siden VUC Syd måtte fortrække fra havnen. Scenen blev besluttet på et bestyrelsesmøde i VUC Syd i 2014, og der blev afsat 2,1 millioner til projektet. Ideen var, at scenen skulle bruges til visning af film og musik og øge muligheden for at flytte mere undervisning ud i det fri.


Multibanen kan jo uden videre indtages af fire drenge, der vil spille bold.

Kjeld Thrane (K), udvalget for kultur og fritid


Mens VUC Syd havde scenen blev der afholdt nogle videoforedrag fra Aarhus Universitet via storskærmen.

Der er ingen aktuelle planer for scenen, bekræfter Kjeld Thrane, der ikke forventer, at der kommer ideer på bordet, før rådhuset rykker ind:

- Det kræver mere organisering. Multibanen kan jo uden videre indtages af fire drenge, der vil spille bold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce