Annonce
Vejen

LegeKæden og Bog & Idé rullede de gule priser ud: - Fantastisk at se en handelsby åbne op igen

Klaus Kristensen havde set frem til, at han igen kunne rulle stativerne med skoletasker og legetøj ud foran butikken og hilse på de mange kunder. - Det er fantastsisk at se en handelsby, der får lov til at åbne igen, siger han. Foto: Ditte Irene Knudsen
Efter to måneders nedlukning kunne LegeKæden og Bog & Idé endelig lukke dørene op igen. Det har medført kreative løsninger på, hvordan de overholder afstandskravet mellem bøger og legetøj.

Vejen: Gule priser, blå himmel og store smil. Det var de bærende elementer i bybilledet, da Vejens butikker måtte genåbne mandag.

Særligt hos Klaus Kristensen, der er indehaver af LegeKæden og Bog & Idé, var der smil at hente.

- Jeg glæder mig til at se vores dejlige kunder og få noget liv i butikken og byen. Og så er det fantastisk at være sammen med personalet igen. Vi er bare stærke sammen, siger han med et smil, der når helt op i øjnene.

Derfor har han også haft meget fokus på at forberede butikken til mandagens genåbning. Det er særligt de fysiske rammer, der har været hans fokus. Da butikken er en såkaldt kombibutik, kan man både handle i LegeKæden og Bog & Idé samtidig.

Men da butikken samtidig har to indgange, har Klaus Kristensen valgt at opdele butikkerne midlertidigt. Det betyder, at der kun må være 12 kunder i LegeKædens afdeling og 12 kunder i Bog & Idés afdeling.

- Vi har desværre været nødt til at adskille butikkerne, så man ikke kan komme igennem fra LegeKæden til Bog & Idé eller omvendt. Men så kan vi holde styr på, at der ikke er for mange kunder. Og hvis de lige skal have noget i Bog & Idé udover nogle ting i Legekæden, så finder vi det selvfølgelig til dem, siger Klaus Kristensen.

Udenfor Bog & Idé fanger JydskeVestkysten Ruth Bak, der var på vej ind for at hente nogle ting, hun har ventet på i lang tid.

- Jeg synes, det er fint at få lidt liv i gadebilledet igen. Og jeg er helt tryg ved at komme ud. Vi må jo også tage nogle chancer i livet, siger hun.

Annonce

En hjælpende pose

Det skal dog også være nemt for kunderne at vide, om der er plads til, at de kan gå på jagt efter den spændende krimi eller børnenes nye legetøj. Derfor har Klaus Kristensen fundet sin kreative side frem i genåbningens ånd.


Det er fantastisk at se en handelsby, der får lov til at åbne igen.

Klaus Kristensen


Ved både indgangen til LegeKædens og Bog & Idés afdelinger har han hængt 12 poser ved siden af håndsprit. Når kunderne kommer ind i butikken, skal de spritte deres hænder af, inden de tager en af poserne. På vej ud skal de så hænge posen på plads og igen spritte hænderne af.

Hænger der ingen poser ved døren, er der allerede 12 kunder i butikken, og så må andre kunder altså vente, til der igen hænger en pose, de kan tage.

Udenfor Bog & Idé fanger JydskeVestkysten Ruth Bak, der var på vej ind for at hente nogle ting, hun har ventet på i lang tid. - Jeg synes, det er fint at få lidt liv i gadebilledet igen. Og jeg er helt tryg ved at komme ud. Vi må jo også tage nogle chancer i livet, siger hun. Foto: Ditte Irene Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Annonce