x
Annonce
Vejen

Legende kan opleves i Vejen

Speedwaylegenden Ole Olsen kan opleves i Vejen den 1. april. Foto: Vejen Idrætscenter
Speedwaylegenden Ole Olsen holder foredrag i Troldesalen på Sportshotel Vejen den 1. april 2020.

Vejen: Endnu et foredrag har fundet vej til scenen i Troldesalen. Denne gang kommer Ole Olsen til Vejen med foredraget ”Licens til at vinde”. Titlen er taget fra bogen den kendte journalist Dan Philipsen har skrevet om Ole Olsens liv og karriere. Ole Olsen fører tilhørerne igennem barndommen og opstarten på den professionelle karriere i England, hvor han ofte måtte vælge mellem mad eller reservedele til motorcyklen.

Han fortæller om det første verdensmesterskab på Ullevie stadion i Gøteborg i 1971 og om hele hans professionelle karriere. Efter karrierens afslutning har han kunne sætte mange titler på sit CV. Løbsarrangør på Danmarks nationale Speedway arena Vojens Speedway Center. Samtidig har han været holdleder for det danske speedwaylandshold og hjemtog sammen med holdet adskillige titler til Danmark.

Senest har man kunnet følge Ole Olsen i filmen Kongernes fald, som både har kørt i biograferne landet over med stor succes og ligeledes har været vist på TV 2. Filmen skildrer bl.a. konflikten mellem Erik Gundersen, Hans Nielsen og Ole Olsen.

Hvad de færreste ved er, at han også er fadder til den nuværende FIM Speedway Grand Prix serie. Han udviklede konceptet i 1994 og blev seriens første Grand Prix director, hvilket han var i mange år. Senere avancerede han til sportschef udnævnt af FIM (det internationale motorcykelforbund i Geneve).

Han udviklede i denne periode konceptet med midlertidige speedwaybaner, der henlægges til store indendørs stadions over hele Europa og også til Australien. Han er uddannet mekaniker og har mange gode idéer til utraditionelle løsninger på de opgaver, han bliver stillet over for.

Ole Olsen er af FIM officielt udnævnt til speedway legende og kaldes i speedwaykredse for mr. speedway, fordi han uden tvivl er den person i verden, der kender mest til alle facetter af speedwaysporten og selv har deltaget i alle discipliner. Ole Olsen har overdraget sit livsværk Vojens speedway Center til sønnen Jacob, der har stor succes med at arrangere internationale løb på den legendariske bane.

Ole Olsen bygger fortsat de midlertidige baner, hvor han i år skal bygge baner i Warszawa og Cardiff i store lukkede stadions med plads til over 55.000 tilskuere. Et stykke ingeniørarbejde kombineret med viden om, hvordan den ideelle speedwaybane bygges. Kørerne elsker disse hurtige og korte baner, der giver et spektakulært show.

Alt dette formidler Ole Olsen på sin egen ligetil sønderjyske facon i foredraget.

Foredraget finder sted i Troldesalen i Vejen den 1. april 2020 og er arrangeret af Sportscenter Danmark og Steno Consult.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce