Annonce
Kolding

Legeplads-firma er flyttet til Kolding

Hotellet ved Slotssøen har fået ny legeplads - og tilflyttervirksomheden Ledon et showroom. Privatfoto

Kolding: Kommunens fokus på design har fået legeredskabs-virksomheden Ledon til at flytte sin administration til Kolding - og Ledon har allerede en udstilling.

Kolding Hotel Apartments lægger nemlig areal til en Ledon-legeplads.

Ledon har lejet sig ind i Svane Shippings lokaler på Nordkajen, og da virksomheden drøftede behovet for et udendørs showroom i form af en legeplads, formidlede Business Kolding kontakten til Kolding Hotel Apartments.

- Vi vil selvfølgelig gerne vise vores legeredskaber frem i smukke omgivelser og også gerne et sted, hvor de spreder glæde og bliver brugt. Kolding Hotel Apartments' beliggenhed på bredden af Slotssøen er det ideelle showroom for os, siger marketingchef Simone Donbæk fra Ledon i en pressemeddelelse fra Kolding Hotel Apartments.

Og for Kolding Hotel Apartments var det oplagt at byde Ledon velkommen.

- Vores eksisterende legeplads trængte nemlig til renovering eller endnu bedre til at blive skiftet ud, fortæller adm. direktør Jeanette Therkildsen. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce