Annonce
Sydjylland

Lego-arving skiller sig af med milliondyr hesteejendom

Fjerdegenerationsejer af Lego-koncernen, Thomas Kirk Kristiansen, har netop solgt sin hesteejendom i Florida for et stort millionbeløb. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Den hesteglade Lego-arving, Thomas Kirk Kristiansen, har netop solgt sin og konens hesteejendom ved Garden Point Trail i Wellington, Florida. En ejendom til en værdi af 36 millioner kroner.

Millionsalg: Lego-imperiets arving, Thomas Kirk Kristiansen, har netop solgt sin hestejendom ved Garden Point Trail i Wellington i Florida.

Det skriver det internetbaserede nyhedsmedie for ridesport Eurodressage.

Thomas Kirk Kristiansen og hustruen, Signe Kirk Kristiansen, købte ejendommen tilbage i 2014. Ifølge Sydfloridas ejendomsmagasin The Real Deal betalte parret dengang 5,4 millioner dollar svarende til cirka 33 millioner danske kroner for ejendommen. Ifølge Eurodressage har ejendommen i dag en værdi af 5,9 millioner dollar svarende til cirka 36 millioner danske kroner. Det er dog uklart, om de 5,9 millioner dollar er lig med salgsprisen.

Annonce

Kort om Lego


  • Eventyret om klodserne startede i Billund, da Lego-koncernen i 1932 blev grundlagt af snedker og tømrermester Ole Kirk Kristiansen.
  • De første produkter, der kom fra Kirk Kristiansens hånd, var trappestiger, strygebrætter, skamler og så trælegetøj.
  • Med sammentrækningen af ordene "Leg godt" blev legetøjsgiganten en realitet.
  • Som årene gik blev flere produkter tilføjet til udvalget heriblandt Legos kendetegn; klodsen, som Lego i 1958 fik patent på.
  • Virksomheden er i dag stadig på familien Kirk Kristiansens hænder. Ole Kirk Kristiansens barnebarn Kjeld Kirk Kristiansen, der i dag er medlem af bestyrelsen, var i mange år blandt andet administrerende direktør for Legokoncernen.
  • Den post er i dag besat af den tidligere direktør for Danfoss, Niels B. Christiansen.

Hestekendis overtager

Køberen af ejendommen er i særdeleshed en kendis inden for hesteverdenen. Hun hedder Louise Leatherdale, og har flere gange været gæst ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor hun også har fået flere hingste præmieret.

Louise Leatherdale har sin egen avlsfarm i Minnesota og ejer flere værdifulde hingste.

Thomas og Signe Kirk Kristiansen har i mange år holdt sig væk fra mediernes søgelys og dyrket deres interesse for heste og ridesport. Fra sin bopæl på det nordlige Fyn har han drevet stutteriet, Kirk Arabian, der avler fuldblodsaraberheste, men sidste år besluttede parret at lukke stutteriet og overføre ejendommen til sin far, Kjeld Kirk Kristiansens, Stutteri Ask.

Parret meldte dengang ud, at nu ville prioritere deres tid på en anden måde. Mens Thomas Kirk Kristiansen skal fokusere mere på sit arbejde i Kirk Kristiansen familien, skal Signe Kirk Kristiansen skal koncentrere sig mere om fondsarbejde og bestyrelsesopgaver.

I 2016 meddelte Lego-kongen, Kjeld Kirk Kristiansen, at han nu ville overgive magten i familievirksomheden til sin søn, Thomas Kirk Kristiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

112

Hvid trailer forsvandt fra indkørsel

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce