Annonce
Gear

Lego digitaliserer de klassiske sæt med Hidden Side

Lego har haft et tæt samarbejde mellem app-udviklere og sæt-designere hele vejen igennem processen med Hidden Side, og det kan mærkes. Lego-sættene er fyldt med hemmeligheder, der aktiveres, når appen tages i brug - og både app og sæt kan bruges selvstændigt. Pr-foto
Hidden Side er fra begyndelsen tænkt som fuldfede klassiske Lego-sæt og som en app-oplevelse med augmented reality, og det kan mærkes, når man leger med det.

Hidden Side er en ny serie af Lego-sæt med tilhørende app, som Lego netop har lanceret globalt. Lego har tidligere leget med transitionen fra fysisk til digital leg, bl.a. med Lego Boost og Lego Dimensions, men Hidden Side markerer alligevel en ny begyndelse for den danske legetøjsmastodont.

- Lego Hidden Side er vores første skridt ud i ”produkt som en service”, forstået på den måde, at appen vil fortsætte med at forny sig efter lanceringen – og sættene vil fortsætte med at forny sig, forklarer Murray Andrews, der er senior product lead for Hidden Side-serien.

Der er foreløbigt lanceret otte Lego-sæt i Hidden Side-serien, og de har fået betegnelsen sæson 1, og der er planer om flere sæt. Men hvordan adskiller Hidden Side sig fra øvrige Lego-sæt?

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Pas på spøgelserne!

Hidden Side-sættene samles på lige fod med alle øvrige Lego-sæt, dog er det fair at sige, at der er blevet kælet ekstra meget for detaljerne hos Hidden Side. Når sættene er samlet, kan de transformere sig rent fysisk – fx kan toilettet få øjne, ben og hugtænder, skolen kan blive til et kæmpe monster og toget kan få mund og vinger. Der er en masse helt nye klodser opfundet til netop denne serie, og nye, seje minifigurer – mest fremtrædende hovedpersonerne Jack og Parker samt professor J. B.

Når du har samlet et sæt, kan du via den gratis app Hidden Side scanne sættet, og så kommer det yderligere til live med augmented reality. Der dukker en masse ”gloom” op, som du kun kan se på skærmen af din tablet eller telefon, og du skal nu samle det for at kunne kæmpe mod spøgelser og besejre sættets boss – men ikke uden at interagere med sættet, hvor du undervejs skal flytte figurer, dreje på ting osv. for at komme videre.

- Vi prøver hele tiden at få børnene til at hoppe frem og tilbage mellem sæt og app, så de ikke sidder med appen hele tiden, forklarer Murray Andrews.

Der er tale om en fuld spiloplevelse i appen, som faktisk også kan spilles i et vist omfang uden nogen sæt.

Pris og tilgængelighed: Lego Hidden Side kan købes i butikker og på nettet. Vejledende pris er fra 180 kr. til 1099 kr.


Jack er den ene af de to hovedpersoner i Hidden Side-serien... Pr-foto
... og Parker er den anden. De er begge videobloggere og temmeligt hårdføre, når de står over for de mange spørgelser, der har hjemsøgt hjembyen Newbury. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Sport

Holdlæge kvitter Esbjerg i protest mod kritiseret træner

Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Nordtyskland

Prognose: I weekenden bryder trafikken sammen på motorvejene lige syd for grænsen

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

EfB

Tilbageslag inden sæsonpremieren: Hyballa må klare sig uden sin bedste angriber

Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Kolding

Slagsmål mellem unge og arbejdere satte arbejde helt i stå: Nu går arbejdet med nyt atletikanlæg snart i gang igen

Annonce