Annonce
Varde

Lego-enthusiast gæster Varde Miniby

Henrik Olsen er lego-entusiast med interesse for blandt andet Lego Technic-skalamodeller. Lørdag den 13. juli vil han klokken 14-17 fotografere sine modeller i Varde Miniby. Foto: Henrik Olsen

Varde: Lørdag den 13. juli lægger Lego-entusiast Henrik Olsen vejen forbi Varde Miniby. Her vil han kombinere sin interesse for Lego-modeller med muligheden for at fotografere samme i passende omgivelser. Henrik Olsens Lego-modeller er lavet i størrelsesforholdet 1:10 eller 1:8 og passer derfor perfekt ind i minibyen, der er bygget i 1:10. Så i tidsrummet klokken 14-17 kan man se en udstilling af Henriks Lego-modeller med Minibyen som kulisse.

Henrik Olsen tager rundt til forskellige miljøer for at tage billeder af sine Lego modeller i klassiske miljøer. Nu er turen igen kommet til Varde Miniby. Til temaudstillingen vil han medbringe et udvalg af de største Lego Technic skalamodeller. De ældste kan dateres tilbage til 1977.

- Det bliver sjovt at fotografere mine modeller i et miljø, hvor husene rent faktisk passer i størrelsen. Jeg er sikker på, at de vil passe utrolig flot ind i Varde Minibys målestok, siger Henrik Olsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce