Annonce
Billund

Lego-familien fortsætter investeringer i grøn energi

Kirkbi A/S har investeret i aktiemajoriteten i det amerikanske firma Enerparc Inc., der har specialiseret sig i grøn energi. Arkivfoto
Billund-firmaet Kirkbi, som er ejet af Lego-familien, har investeret i et amerikansk firma, der har specialiseret sig i solceller og grøn energi.
Annonce

Billund: Investeringen i grøn energi fortsætter for Billund-virksomheden Kirkbi A/S.

Kirkbi A/S har købt aktiemajoriteten i det amerikanske firma Enerparc Inc., der har specialiseret sig i at udvikle solceller og dermed grøn energi.

- Den betydelige majoritetsandel i Enerparc Inc. giver Kirkbi en enestående mulighed for at tage ejerskab i et firma, der har etableret en operationel, kommerciel og skalerbar platform til at give solenergi til mange flere amerikanere. Vi glæder os til at arbejde tæt sammen med Enerparc Inc. og støtte selskabets fremtidige vækst i amerikansk solcelleproduktion, da efterspørgslen er stor, siger Thomas Lau Schleicher, der har titel af chief investment officer, hos Kirkbi A/S ifølge en pressemeddelelse.

Ingen af parterne i handlen ønsker at oplyse, hvor meget Kirkbi A/S har betalt for aktiemajoriteten i det amerikanske firma.

Annonce

Legoejer og byudvikler

Kirkbi A/S er ejet af familien Kirk Kristiansen, hvor Kjeld Kirk Kristiansen samt børnene Thomas Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard hver sidder på 25 procent af aktierne.

Selskabets primære aktivitet er ejerskabet af Lego, hvor 75 procent af aktierne tilhører Kirkbi A/S. Selskabet har desuden aktieposter i en lang række andre firmaer, bl.a. Falck, Nilfisk, ISS og Matas.

Lokalt i Billund er Kirkbi A/S dog i lige så høj grad kendt for ejendoms- og byudvikling. Selskabet har populært sagt opkøbt det halve Billund og er for tiden i gang med et større moderniseringsprojekt på Butikstorvet, der ligger som nærmeste nabo til Lego House. Her vil der om et par år stå en lang række ejendomme, der kombinerer forretninger i stueplan med eksklusive lejligheder på de øvrige etager.

Kirkbi A/S har desuden arbejdet tæt sammen med Billund Kommune om den såkaldte visionsplan for Billund. En plan, der viser, hvordan man ønsker, at Billund i de kommende år skal udvikle sig. En plan, der skridt for skridt er ved at blive ført ud i livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

26 har haft covid-19 i Varde Kommune

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce