Annonce
Erhverv

Lego-familien investerer stort i privathospital: Har købt tre nye million-ejendomme

Her ses Lego-familiens overhoved, Kjeld Kirk Kristiansen, der er tredje generationsejer af Lego-koncernen og formand for bestyrelsen i investeringselskabet Kirkbi. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Lego-familien har kastet sin kærlighed over privathospitalet Mølholm i Vejle, som den nu har købt en ny bid af via investeringsselskabet Kirkbi.

Investering: Lego-familiens pengetank Kirkbi har købt tre nye ejendomme til en værdi af 65 millioner kroner.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ejendommene ligger i Vejle og huser privathospitalet Mølholm. Kirkbi har købt selskabet Mølholm-Klinikken Ejendom Aps, som ejer de tre ejendomme, der er bogført til 65 millioner kroner. Ifølge erhvervsdatabasen Biq blev de tre ejendomme senest handlet til henholdsvis 3, 11 og 25 millioner kroner.

Kommunikationschef i Kirkby Ulla Lundhus bekræfter købet over for Finans.

- Det er korrekt, at Kirkbi har investeret i ejendomme i relation til Privathospital Mølholm P/S. Investeringen indgår i Kirkbis portefølje af ejendomme og er med til at understøtte Privathospital Mølholms fortsatte udvikling, skriver hun i en mail til Finans.

I forvejen ejer Kirkbi tre selskaber, der knytter sig til privathospitalet, og overtog ifølge Finans så godt som det fulde ejerskab af privathospitalet i 2017, hvor en række aktionærer blev købt ud.

Med købet udvider Lego-familien desuden igen sin portefølje af ejendomme, som blot er vokset og vokset de senere år, og som har en værdi af flere milliarder i ind- og udland. Kirkbi havde ifølge mediet Ejendomswatch i foråret en ejendomsportefølje på 25 ejendomme fordelt i forskellige europæiske byer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce