Annonce
Billund

Lego har rettet skuden op - salget vokser igen efter nedtur

Lego-direktør Niels B. Christiansen glæder sig over, at det efter et par år med stagnation nu igen går fremad for Lego. Foto: Martin Ravn

Efter en tid med tilbagegang er der igen fremskridt at spore hos Lego. Omsætningen voksede i 2018 med fire procent, og der er fremskridt på bundlinjen.

Billund: Det går igen fremad for Lego. Efter et sløjt 2017-regnskab har legetøjsgiganten med hovedsæde i Billund fremlagt et regnskab for 2018, som viser et overskud på 8,1 milliarder kroner.

Det er en fremgang på 3,5 procent i forhold til 2017, hvor overskuddet "kun" lød på 7,8 milliarder kroner.

- Vi havde et mål for 2018 om at stabilisere virksomheden. Derfor er vi glade for at opnå dette, siger Lego-direktør Niels B. Christiansen ifølge en pressemeddelelse.

Før jul opstod der tumult på markedet, da giganten Top-Toy, der blandt andet står bag Fætter BR og Toys'R'Us gik konkurs. Det kunne få store konsekvenser for Legos julesalg, og netop derfor bliver resultatet modtaget positivt i Billund.

- Vi er specielt opmuntret af fremskridtet i lyset af de udfordringer, som legetøjsindustrien står over for, især lukningen af Toys'R'Us. Disse forandringer har givet os mulighed for nye måder at komme i kontakt med vores kunder og forbrugere, siger Niels B. Christiansen.

Annonce

Tal fra Legos regnskab


  • Omsætning: 36,4 mia. kr. (36,0 mia. i 2017)
  • Driftsresultat: 10,8 mia. kr. (10,4 mia. i 2017).
  • Bundlinje: 8,1 mia. kr. (7,8 mia. i 2017).
Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen, bygget i legoklodser. Grundlæggeren nåede ikke at opleve sin virksomhed blive til den enorme succes, den er blevet i dag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Fremgang i omsætning

Lego oplevede i 2017 et meget udfordrende år, hvor det undervejs var nødvendigt at iværksætte en større spareplan, som kostede omkring 1200 medarbejdere deres job. Alene i Billund blev cirka 500 stillinger nedlagt.

Nu er der dog igen fremgang, selvom der stadig er et stykke vej til jubelårene, der ligger tre-fire år tilbage.

I 2018 omsatte Lego for 36,4 milliarder kroner. Det samlede driftsresultat blev på 10,8 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 400 millioner kroner i forhold til året forinden - en stigning på 4 procent.

Bæredygtig

I løbet af året introducerede Lego de første elementer baseret på plantebaseret plastik. Lego har forpligtet sig selv til senest i 2025 udelukkende at bruge bæredygtig emballage, og når det nye Lego Campus står klar på Åstvej, vil et stort solcelleanlæg på taget sørge for halvdelen af den energi, der skal bruges.

- Det er et privilegium at arbejde for en virksomhed, der er så målrettet og forpligtet på at have en positiv virkning på samfundet. Det, der motiverer vores kolleger rundt omkring i verden, er den rolle, de kan spille i forhold til at hjælpe børn i hele verden med at lære gennem leg, lyder det fra Niels B. Christiansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stenkaster skal mentalundersøges

Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce