Annonce
Billund

Lego House blandt finalisterne ved Dansk Design Award

Lego House kan vinde en pris ved Dansk Design Award. Arkivfoto

Lego House er blandt finalisterne til at vinde en pris ved Dansk Design Award.

Annonce

Billund: Det blev Årets Byggeri 2017 i Danmark, og nu kan Lego House i Billund vinde endnu en pris.

Oplevelseshuset er således nomineret i kategorien "Feel Good" til Dansk Design Award.

Om kategorien lyder det, at det er "en designpris for løsninger, der taler til menneskers følelser og sanser og simpelthen giver en sublim oplevelse! Denne pris hylder den evne, design har til at fryde vores intellekt, hjerte og sanser. Prisen går til det/den lysende idé, design, produkt, møbel, redskab eller bevægelse, der griber vores tanker og følelser på grund af sin relevans, betydning, enkelhed eller inspiration. Det prisvindende design er funktionelt, let at anvende, menneskeligt, naturligt og en fornøjelse at anvende, samtidig med at det gør en forskel og er kommercielt bæredygtigt."

Annonce

Op mod fire andre

I indstillingen af Lego House lyder det: "Hjertet i Billunds nye 12.000 kvadratmeter store bygning, Lego House, er de inspirerende oplevelseszoner med lege- og udstillingsområder. Et koncept, der inviterer inden for i en enestående integration af leg og læring. Design, der på en intuitiv måde lykkes med sin formidling af virksomheden og varemærkets filosofi - og samtidig en farverig hyldest til den nordiske tradition for samarbejde, innovation og livslang læring."

Lego House er op imod fire andre nominerede - blandt andet kreativ terrorsikring af Nyhavn i København og trådløse høretelefoner fra B&O.

Annonce

Vinderen findes 28. maj

Det er Dansk Design Center og Design Denmark, der står bag Danish Design Award. Der skal findes vindere i 16 forskellige kategorier. Vinderne, som findes af en uafhængig jury, offentliggøres ved en stor prisfest i Industriens Hus den 28. maj 2018, og det er alt fra tøj og møbler over industriudstyr og brandidentiteter til deleøkonomiske mobil-apps, der skal dyste om de forskellige designpriser.

Foruden den tidligere nævnte pris har Lego House også modtaget hæder på anden vis: Blandt andet er den med på BBC-verdensliste over bedste bygninger 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce