Annonce
Erhverv

Gæsterne svigtede gourmetrestaurant: Lego House lukker Le Gourmet

Lego House lukker sin gourmetrestaurant Le Gourmet. Der kan ikke tiltrækkes nok gæster, og desuden mangler de øvrige spisesteder plads. Arkivfoto: Martin Ravn
Gourmetrestauranten i Lego House har ikke kunnet tiltrække nok med gæster. Samtidig mangler husets øvrige spisesteder plads. Derfor er Le Gourmet nu lukket.

Billund: Det er ikke længere muligt at spise på det fornemme spisested Le Gourmet i Lego House. Restauranten er lukket og vil ikke blive genåbnet. Til gengæld vil Lego House teste et nyt madkoncept.

Baggrunden skal findes i det høje antal gæster, som i løbet af 2019 har besøgt Lego House. De har skabt et stort pres på de to øvrige spisesteder, og da det ikke rigtigt er lykkedes at tiltrække tilstrækkeligt mange gæster til Le Gourmet, er det besluttet, at pladsen i huset skal udnyttes bedre.

- Det er en sand fornøjelse, at vi i 2019 har overgået vores forventninger på gæster i både oplevelseszonerne og i det offentlige område i Lego Square. Men de mange gæster betyder desværre samtidig, at vi ikke kan levere den gæsteoplevelse, vi gerne vil i vores spisesteder – kapaciteten er simpelthen for lav. Og det gælder både i køkkenet og i restaurationsområderne. Derfor har ledelsen taget beslutningen om at lukke Le Gourmet, som derfor ikke vil åbne sammen med resten af huset efter vinterlukningen, siger Lego House-direktør Jesper Vilstrup, via en pressemeddelelse.

Annonce

Besøgsrekord

2019 var et meget succesfuldt år for Lego House, der opnåede sit hidtil største antal besøgende gæster.

I alt 281.786 mennesker købte i løbet af året et armbånd, som gav adgang til legezonerne. Det er en fremgang på 15 procent i forhold til 2018, som var Lego Houses første hele åbningsår.

Nyt koncept

Idéen var, at Le Gourmet skulle være et af den slags spisesteder, hvor man populært sagt spiser med kniv og gaffel. Et sted, hvor man får en madoplevelse ud over det sædvanlige - og er villig til at betale for det.

- At lukke Le Gourmet har været en svær beslutning, da vi grundlæggende holder af restauranten og ideen om at have en gedigen gourmetrestaurant i Billund. Omvendt er det ikke nogen hemmelighed, at det har været svært at tiltrække et kontinuerligt flow af gæster til restauranten. Og når man holder det faktum sammen med, at vi har kapacitetsudfordringer til vores gæster i dagstimerne, så giver det i sidste ende god mening at udnytte pladsen bedre, siger Jesper Vilstrup.

Allerede i februar vil Lego House teste et nyt madkoncept. Det bliver et slags "share food", hvor gæsterne ikke får individuelle serveringer, men hvor alle ved bordet deler deres mad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce