Annonce
Billund

Lego House får museum i kælderen

LEGO åbner et nyt oplevelseshus i Billund i efteråret 2017. Oplevelseshuset hedder LEGO HOUSE, som dels består af fire farvede zoner, hvor hver farve repræsenterer kompetence, som skærpes under leg. Dels Materpiece Gallery, hvor fans udstiller LEGO kreationer samt history collection, hvor LEGO koncernens historie formidles. Selve bygningen består af 21 klodser stablet ovenpå hinanden, tegnet af Bjarke Ingels, BIG. Bygningen er 23 m høj, og det samlede areal er 12.000 m2. Torsdag den 16. februar inviterede LEGO til pressemøde på LEGO House, hvor en model af bygningen var stillet op.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

Legos historie vil fremover blive fortalt i kælderen under Lego House. Men Lego Idea House, som er indrettet i Ole Kirk Kristiansens gamle hjem i Hovedgaden 4, vil fortsat fungere som virksomhedens interne museum for nye medarbejdere.

Billund: Selvom kælderen i det kommende Lego House kommer til at blive spækket med ting, der vil fortælle Legos historie siden grundlæggelsen i 1932, er det ikke ensbetydende med et farvel til Lego Idea House.

I dag er det Ole Kirk Kristiansens gamle hus i Hovedgaden 4, der er lagt sammen med det såkaldte knophus på hjørnet af Hovedgaden og Systemvej, som fortæller virksomhedens historie, og det bliver der ikke lavet om på, selvom Lego House nu vil få en lignende afdeling.

- Det skal blive ved med at være et historisk hus. Der vil være nogle ting, som bliver gentagelse de to steder, men de skal begge være der, siger Jesper Vilstrup, som er administrerende direktør i Lego House.

Ikke tilstrækkelig kapacitet

Det er en fast tradition, at alle nye medarbejdere i Lego - lige fra direktører til fejedrenge - skal en tur igennem Lego Idea House for at lære mere om virksomhedens historie. Sådan bliver det ved med at være. Ønsket om at lade øvrige få indsigt i historien er dog så stor, at der er blevet lavet en afdeling i Lego House.

- Ole Kirk Kristiansens gamle hus har slet ikke en kapacitet, så offentligheden kan blive inviteret indenfor. Så det vil fortsætte med at være vores interne museum for medarbejderne, siger Jesper Vilstrup.

Er der tilstrækkeligt mange ting til, at begge steder kan være fyldt med historiske ting?

Der er masser af ting, for vi har en meget lang historie, siger Jesper Vilstrup.

Annonce

Tilbage til 1932

I det nuværende Lego Idea House bliver gæsterne taget med helt tilbage til 1932, hvor den snedkeruddannede Ole Kirk Kristiansen begyndte at lave legetøj af træ. Virksomheden gav han navnet Lego som en forkortelse af ordene "leg" og "godt". At Lego samtidig betyder "at sætte sammen" på latin, er blot et ironisk tilfælde, da klodsen først blev opfundet mange år efter navnet.

I Lego Idea House er det desuden muligt at se det officielle patent på legoklodsen - det kostede i øvrigt 23 kroner - samt en meget lang række af de ting, der gennem årene er blevet udgivet. Her får nostalgien som regel frit løb, og det samme vil komme til at ske i kælderen under Lego House.

Annonce
Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Billund

Om halvandet år har Grindsted endnu en efterskole: Forstander bliver ansat i nærmeste fremtid

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Annonce