Annonce
Billund

Lego House giver en hånd til personer med et usynligt handicap

Ved at bære solsikkesnoren sender man et signal til medarbejderne om, at man har et usynligt handicap og derfor har brug for ekstra opmærksomhed og tålmodighed. PR-foto.
Fra den 1. juni er det muligt at få en solsikkesnor udleveret, når man besøger Lego House. Den signalerer, at den, der bærer den, har et usynligt handicap og derfor har brug for ekstra tid og tålmodighed.

Billund: Personer, der har et ikke-synligt handicap, får inden længe mulighed for at gøre opmærksom på det, når de besøger Lego House. Dermed vil de kunne signalere til medarbejderne i huset, at de har behov for lidt ekstra tid og forståelse.

Lego House har valgt at slutte sig til det såkaldte solsikkeprogram, der i al sin enkelthed går ud på, at at man som virksomhed oplærer sine medarbejdere i, hvordan de bedst sikrer, at familier med usynlige handicaps samt deres familier også får en en god oplevelse. Personer, der lider af et usynligt handicap – autisme, alzheimer, hjerneskade, ADHD, PTSD eller lignende – får derfor mulighed for at få udleveret en solsikkesnor til at være om halsen. Den fortæller, at personen har nogle usynlige lidelser og derfor har godt af lidt ekstra opmærksomhed.


Annonce

Vores medarbejdere får nogle konkrete redskaber, og gæsterne ved, at de er velkomne.

Sanne Louise Forsberg Holm, Lego House


- Det er helt naturligt for os at sørge for, at alle vores gæster føler sig velkommen, uanset om de har et handicap eller ej, fortæller Sanne Louise Forsberg Holm, der har titel af Head of People and Culture i Lego House.

Konkrete redskaber

Medarbejderne vil derfor være ekstra fokuserede på de personer, der måtte bære solsikkesnoren.

- Vores medarbejdere får nogle konkrete redskaber, og gæsterne ved, at de er velkomne, samtidig med at de kommer til at opleve, at vi gør vores bedste for, at de skal have en god oplevelse, uanset hvilke udfordringer de har, siger Sanne Louise Forsberg Holm.

Solsikkesnoren giver ikke nogle særlige fordele. Den er alene et signal til medarbejderne om, at der her er en person, som har behov for ekstra tid og hensyn. Det er frivilligt, om man vil bære solsikkesnoren, der bliver udleveret gratis ved ankomsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

QUIZ: Hvad ved du om mors dag?

Annonce