Annonce
Billund

Lego House omsatte for 113 millioner kroner i 2018

Omkring 250.000 gæster var i løbet af 2018 igennem oplevelseszonerne i Lego House. Foto: Søren Gylling
Selskabet, som ejer Lego House, kom ud af året med underskud på driften. Selskabet anerkender dog ikke, at man på den baggrund kan konkludere, hvordan året er gået for Lego House.

Billund: Til trods for omkring en halv million gæster, hvoraf cirka halvdelen valgte at lægge de 200 kroner, som en billet til oplevelseszonerne koster, lykkedes det ikke for Lego House at bidrage til et positivt driftsresultat i 2018 for selskabet Koldingvej 2 A/S.

Det er dette selskab, som ejer Lego House, og regnskabet viser, at oplevelseshuset i det centrale Billund står for den primære del af selskabets omsætning. Således omsatte Koldingvej 2 A/S i løbet af året for 118,8 millioner kroner. Af de mange penge kom de 113 millioner kroner fra Lego House, mens den resterende håndfuld millioner stammer fra forskellige former for udlejning.

Alt sammen er medvirkende til, at Koldingvej 2 A/S kom ud af året med et driftsunderskud på 26,6 millioner kroner. Det er dog ikke ensbetydende med, at der er store problemer i selskabet, der er opkaldt efter sin adresse. Selskabet tjente i årets løb nemlig fedt - rundt regnet et par milliarder - på investeringer i en række andre selskaber. Således endte årets resultat i Koldingvej 2 A/S med et overskud på 1,8 milliarder kroner.

Annonce

Koldingvej 2 A/S har mange andre aktiviteter end Lego House.

Kommentar fra Koldingvej 2 A/S.

Mange aktiviteter

Selvom Lego House har stået for næsten hele selskabets omsætning, mener Koldingvej 2 A/S ikke, at man derudaf kan lede, hvordan det i årets løb er gået for Billunds nyeste turistattraktion. Det skyldes ganske enkelt, at selskabet også beskæftiger sig med andre ting end blot at eje Lego House.

"Koldingvej 2 A/S har mange andre aktiviteter end Lego House. Det gælder blandt andet udlejningsaktiviteter og finansielle aktiviteter. Herunder blandt andet Lego Fondens 25 procent ejerskab af Lego Koncernen og en større investeringsportefølje. Man kan derfor ikke sidestille Koldingvej 2 A/S’ resultat med resultatet for Lego House," lyder det i en skriftlig kommentar fra Koldingvej 2 A/S.

Lego House åbnede dørene i september 2017. Målet var at få en kvart million betalende gæster ind i det første år, og det mål blev indfriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce