Annonce
Billund

Lego House omsatte for 113 millioner kroner i 2018

Omkring 250.000 gæster var i løbet af 2018 igennem oplevelseszonerne i Lego House. Foto: Søren Gylling
Selskabet, som ejer Lego House, kom ud af året med underskud på driften. Selskabet anerkender dog ikke, at man på den baggrund kan konkludere, hvordan året er gået for Lego House.

Billund: Til trods for omkring en halv million gæster, hvoraf cirka halvdelen valgte at lægge de 200 kroner, som en billet til oplevelseszonerne koster, lykkedes det ikke for Lego House at bidrage til et positivt driftsresultat i 2018 for selskabet Koldingvej 2 A/S.

Det er dette selskab, som ejer Lego House, og regnskabet viser, at oplevelseshuset i det centrale Billund står for den primære del af selskabets omsætning. Således omsatte Koldingvej 2 A/S i løbet af året for 118,8 millioner kroner. Af de mange penge kom de 113 millioner kroner fra Lego House, mens den resterende håndfuld millioner stammer fra forskellige former for udlejning.

Alt sammen er medvirkende til, at Koldingvej 2 A/S kom ud af året med et driftsunderskud på 26,6 millioner kroner. Det er dog ikke ensbetydende med, at der er store problemer i selskabet, der er opkaldt efter sin adresse. Selskabet tjente i årets løb nemlig fedt - rundt regnet et par milliarder - på investeringer i en række andre selskaber. Således endte årets resultat i Koldingvej 2 A/S med et overskud på 1,8 milliarder kroner.

Annonce

Koldingvej 2 A/S har mange andre aktiviteter end Lego House.

Kommentar fra Koldingvej 2 A/S.

Mange aktiviteter

Selvom Lego House har stået for næsten hele selskabets omsætning, mener Koldingvej 2 A/S ikke, at man derudaf kan lede, hvordan det i årets løb er gået for Billunds nyeste turistattraktion. Det skyldes ganske enkelt, at selskabet også beskæftiger sig med andre ting end blot at eje Lego House.

"Koldingvej 2 A/S har mange andre aktiviteter end Lego House. Det gælder blandt andet udlejningsaktiviteter og finansielle aktiviteter. Herunder blandt andet Lego Fondens 25 procent ejerskab af Lego Koncernen og en større investeringsportefølje. Man kan derfor ikke sidestille Koldingvej 2 A/S’ resultat med resultatet for Lego House," lyder det i en skriftlig kommentar fra Koldingvej 2 A/S.

Lego House åbnede dørene i september 2017. Målet var at få en kvart million betalende gæster ind i det første år, og det mål blev indfriet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce