Annonce
Billund

Lego House omsatte for 113 millioner kroner i 2018

Omkring 250.000 gæster var i løbet af 2018 igennem oplevelseszonerne i Lego House. Foto: Søren Gylling
Selskabet, som ejer Lego House, kom ud af året med underskud på driften. Selskabet anerkender dog ikke, at man på den baggrund kan konkludere, hvordan året er gået for Lego House.

Billund: Til trods for omkring en halv million gæster, hvoraf cirka halvdelen valgte at lægge de 200 kroner, som en billet til oplevelseszonerne koster, lykkedes det ikke for Lego House at bidrage til et positivt driftsresultat i 2018 for selskabet Koldingvej 2 A/S.

Det er dette selskab, som ejer Lego House, og regnskabet viser, at oplevelseshuset i det centrale Billund står for den primære del af selskabets omsætning. Således omsatte Koldingvej 2 A/S i løbet af året for 118,8 millioner kroner. Af de mange penge kom de 113 millioner kroner fra Lego House, mens den resterende håndfuld millioner stammer fra forskellige former for udlejning.

Alt sammen er medvirkende til, at Koldingvej 2 A/S kom ud af året med et driftsunderskud på 26,6 millioner kroner. Det er dog ikke ensbetydende med, at der er store problemer i selskabet, der er opkaldt efter sin adresse. Selskabet tjente i årets løb nemlig fedt - rundt regnet et par milliarder - på investeringer i en række andre selskaber. Således endte årets resultat i Koldingvej 2 A/S med et overskud på 1,8 milliarder kroner.

Annonce

Koldingvej 2 A/S har mange andre aktiviteter end Lego House.

Kommentar fra Koldingvej 2 A/S.

Mange aktiviteter

Selvom Lego House har stået for næsten hele selskabets omsætning, mener Koldingvej 2 A/S ikke, at man derudaf kan lede, hvordan det i årets løb er gået for Billunds nyeste turistattraktion. Det skyldes ganske enkelt, at selskabet også beskæftiger sig med andre ting end blot at eje Lego House.

"Koldingvej 2 A/S har mange andre aktiviteter end Lego House. Det gælder blandt andet udlejningsaktiviteter og finansielle aktiviteter. Herunder blandt andet Lego Fondens 25 procent ejerskab af Lego Koncernen og en større investeringsportefølje. Man kan derfor ikke sidestille Koldingvej 2 A/S’ resultat med resultatet for Lego House," lyder det i en skriftlig kommentar fra Koldingvej 2 A/S.

Lego House åbnede dørene i september 2017. Målet var at få en kvart million betalende gæster ind i det første år, og det mål blev indfriet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce