Annonce
Billund

Lego House optaget i Guinness Rekordbog

Edgaras Racinskas i midten med diplomet. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Først så det lovende ud, men tiden trak ud, og der måtte arbejdes på højtryk til det sidste for at slå verdensrekorden.
Annonce

Billund: Der blev bygget til det sidste, mens en officiel repræsentant fra Guinness Rekordbog målte hver en afkrog af det store lejlighedskompleks -bygget af lego.

- Klokken 11 løb vi tør for flere rum, så jeg har en god mavefornemmelse for, at det vil lykkes, sagde Edgaras Racinskas fra Lego, der havde organiseret eventen.

Byggearrangementet er en del af optakten til lanceringen af Legos nye mobilspil "Lego Towers". Her skal spilleren bygge et tårn med forskellige lejligheder, der kan indeholde alt fra en bolig til butikker, restauranter eller måske et fotostudie.

- Denne event er en måde at forbinde den fysiske klods med det digitale. Jeg er meget glad, når jeg ser, hvad der er blevet bygget, for mange af temaerne er med i spillet, sagde Edgaras Racinskas. Spillet bliver lanceret i begyndelsen af juli måned.

Over 500 "lejligheder" er blevet bygget over de seneste tre dage i Lego House, og for at slå rekorden skulle det samlede mål være over 17 kvadratmeter, som resultatet blev ved et særligt Lego minecraft event i London i 2014.

Hver en afkrog måles. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce

Kamp til det sidste

Efter repræsentantens første måling, der tog omkring 45 minutter, trak hun sig tilbage for at gennemgå tallene.

- Det er meget tæt, hviskede repræsentanten til sin medhjælper, mens hun fortsatte tastningen på sin lille Macbook for igen at rejse sig op og måle legobygningen.

Guinness-repræsentanten virkede ikke helt tilfreds med byggeriet så Edgaras Racinskas og de andre medarbejdere fra Lego måtte i gang med finpudsningen.

Klokken nærmede sig 16.00. De havde regnet med en annoncering af den mulige verdensrekord klokken 15.00. Repræsentanten fra Guinness Rekordbog fandt endnu engang målebåndet frem.

- Hun målte først indvendigt, men det mister vi centimeter ved i forhold til en ydre måling. Der må heller ikke være tomrum mellem lejlighederne, så dem skal vi også fylde ud, forklarede Edgaras Racinskas.

Repræsentant forlod endnu engang komplekset for at arbejde på sin computer, diskutere med sin medhjælper for atter at rejse sig op og måle. Og så igen tilbage til computeren.

Omkring klokken 17 var hun klar.

- For at slå rekorden, skal denne klods-diorama være over 17 kvadratmeter, sagde repræsentanten, mens alle omkring holdt vejret.

- Jeres er 21,04 kvadratmeter, så stort tillykke, sagde hun, mens publikum brød ud i klapsalver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce