x
Annonce
Billund

Lego House sender 300 ansatte hjem med lønkompensation

Lego House sender 300 medarbejdere hjem på lønkompensation. PR-foto: Lego House
Perioden for lønkompensation varer frem til 9. juni, men Lego House satser stadig på at åbne efter påske.

OBS: I DEN FØRSTE VERSION AF ARTIKLEN FREMGIK DET, AT LEGO HOUSE VAR LUKKET TIL 9. JUNI. DET ER IKKE TILFÆLDET. PLANEN ER STADIG AT ÅBNE 24. APRIL, HVIS MULIGT.

Billund: Som konsekvens af coronakrisens hærgen sender Lego House omtrent 300 medarbejdere hjem med løn via regeringens lønkompensation.

- I forlængelse af coronakrisen har Lego House besluttet at gøre brug af trepartsaftalen om midlertidig lønkompensation, der dækker perioden indtil 9. juni 2020. Det betyder, at størstedelen af Lego Houses ansatte er blevet sendt hjem med fuld løn, formentlig indtil den 9. juni, men med mulighed for at blive kaldt retur på arbejdet med kort varsel, såfremt det viser sig, at vi, som vi håber, kan åbne huset tidligere, siger Jesper Vilstrup, adminstrerende direktør i Lego House.

Lego House lukkede ned, efter regeringen lukkede hele det officielle Danmark ned. I første omgang til 29. marts. Den dato blev siden skubbet til 24. april, og den dato holder de fast i.

- Planen er lige nu, at vi åbner 24. april, men den dato kan ændre sig i takt med hvordan situationen udvikler sig. Vi følger myndighedernes og sundhedseksperternes anbefalinger på det punkt, lyder det fra Jesper Vilstrup.

Annonce

15 medarbejdere tilbage

Ifølge direktøren er der lige nu knap 15 medarbejdere tilbage i huset - et såkaldt "akut beredskab".

- Vi har sendt medarbejdere hjem fra alle dele af organisationen, og i den kommende periode kommer vi til at køre med et akut beredskab i Lego House, hvor kun en lille del af teamet fortsat er på arbejde, og langt størstedelen er sendt hjem. Vi er på nuværende tidspunkt knap 15 medarbejdere tilbage på arbejde ud af knap 300, og det er primært ledende medarbejdere og enkelte udvalgte specialister, siger Jesper Vilstrup.

Hvad følgerne af lukningen bliver for attraktionen i hjertet af Billund, er endnu uvist, men Jesper Vilstrup er optimistisk:

- Der er ingen tvivl om, at vi som en turistattraktion kommer til at opleve et betragteligt tab. Men vi er overbeviste om, at vi kommer godt ud på den anden side. Vi har et stærkt produkt – og et stærkt brand, som vores gæster heldigvis værner om og støtter op om, lyder det fra ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce