Annonce
Billund

Lego House vil tilbyde to timers gratis parkering i p-hus

På Ole Kirks Vej er p-reglerne blevet ændret, så det nu kun er muligt at parkere i to timer på det stykke, der ligger tættest på Systemvej. Arkivfoto
I et forsøg på at løse de mange udfordringer med parkering i Billunds bymidte, vil Lego House nu tilbyde, at de to første timers parkering i p-huset i Hovedgaden kan ske uden beregning.
Annonce

Billund: Inden længe vil det blive en smule lettere at parkere i Billunds bymidte.

Billund Kommune har netop vedtaget endnu en regulering af parkeringsreglerne, og i den forbindelse har Lego House tilbudt, at al parkering i parkeringshuset ved Arkaden bliver gratis i de to første timer.

Til gengæld vil det fremover blot være muligt at parkere i én time, mod tidligere to, foran butikkerne på Gammelbro og Byens Plads.

- Parkering i Billund er et område, som vi nok aldrig bliver helt færdige med. Det er noget, der hele tiden skal tilpasses, erkender Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Parkering i Billund er et område, som vi nok aldrig bliver helt færdige med.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Annonce

Turister parkerer ved butikkerne

Emnet parkering har været en varm kartoffel, siden Lego House slog dørene op og dermed lokkede massevis af mennesker til Billunds bymidte. Det er mennesker, der har behov for at parkere deres bil, men butikkerne i bymidten har selvsagt ingen interesse i, at parkeringspladserne foran butikkerne er spærret.

- Der er turister, som parkerer foran butikkerne og så går ud og flytter p-skiven, når der er gået to timer. Det kan vi måske løse, når der bliver to timers gratis parkering i p-huset, siger Per Nyhus, som derfor ikke har de store betænkeligheder ved endnu engang at justere i parkeringsreglerne i bymidten.

- Når handelsforeningen kommer med sådan en henvendelse, så lad os da imødekomme det. Så må vi se, om tingene glider bedre, når der kun er en times parkering tættest på butikkerne, siger han.

Annonce

Mange ændringer

Reglerne for parkering i Billund er flere gange blevet justeret - senest er det to p-zoner blevet droppet, og der er i stedet indført individuelle regler for de enkelte veje.

Ganske få steder på Gammelbro og Byens Plads vil det fortsat være muligt at parkere i to timer - det samme vil være gældende ved Billund Centret. Men foran butikkerne - uanset om det er på Byens Plads, Gammelbro eller Hovedgaden - er parkering kun tilladt i en time.

Desuden er parkering blevet forbudt i dagtimerne på Systemvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce