Annonce
Billund

Lego House vil tilbyde to timers gratis parkering i p-hus

På Ole Kirks Vej er p-reglerne blevet ændret, så det nu kun er muligt at parkere i to timer på det stykke, der ligger tættest på Systemvej. Arkivfoto
I et forsøg på at løse de mange udfordringer med parkering i Billunds bymidte, vil Lego House nu tilbyde, at de to første timers parkering i p-huset i Hovedgaden kan ske uden beregning.

Billund: Inden længe vil det blive en smule lettere at parkere i Billunds bymidte.

Billund Kommune har netop vedtaget endnu en regulering af parkeringsreglerne, og i den forbindelse har Lego House tilbudt, at al parkering i parkeringshuset ved Arkaden bliver gratis i de to første timer.

Til gengæld vil det fremover blot være muligt at parkere i én time, mod tidligere to, foran butikkerne på Gammelbro og Byens Plads.

- Parkering i Billund er et område, som vi nok aldrig bliver helt færdige med. Det er noget, der hele tiden skal tilpasses, erkender Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Parkering i Billund er et område, som vi nok aldrig bliver helt færdige med.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Turister parkerer ved butikkerne

Emnet parkering har været en varm kartoffel, siden Lego House slog dørene op og dermed lokkede massevis af mennesker til Billunds bymidte. Det er mennesker, der har behov for at parkere deres bil, men butikkerne i bymidten har selvsagt ingen interesse i, at parkeringspladserne foran butikkerne er spærret.

- Der er turister, som parkerer foran butikkerne og så går ud og flytter p-skiven, når der er gået to timer. Det kan vi måske løse, når der bliver to timers gratis parkering i p-huset, siger Per Nyhus, som derfor ikke har de store betænkeligheder ved endnu engang at justere i parkeringsreglerne i bymidten.

- Når handelsforeningen kommer med sådan en henvendelse, så lad os da imødekomme det. Så må vi se, om tingene glider bedre, når der kun er en times parkering tættest på butikkerne, siger han.

Mange ændringer

Reglerne for parkering i Billund er flere gange blevet justeret - senest er det to p-zoner blevet droppet, og der er i stedet indført individuelle regler for de enkelte veje.

Ganske få steder på Gammelbro og Byens Plads vil det fortsat være muligt at parkere i to timer - det samme vil være gældende ved Billund Centret. Men foran butikkerne - uanset om det er på Byens Plads, Gammelbro eller Hovedgaden - er parkering kun tilladt i en time.

Desuden er parkering blevet forbudt i dagtimerne på Systemvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce